10 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćani trpe posljedice višemjesečnih građevinskih radova čiji je investitor Regionalni vodovod

Regionalni vodovod – Tivat – Herceg Novi radovi – foto Boka News

Građani Tivta se svakodnevno žale na duga čekanja, gužve kao i na prekide u saobraćaju na dionici Jadranske magistrale od Seljanova do Opatova, a čija je jedna kolovozna traka većim dijelom prekopana radi postavljanja cijevi regionalnog vodovoda.

Taj posao čiji je investitor Regionalni vodovod, vrijedan je 1,84 miliona eura, a podrazumijeva postavljanje ukupno 3,2 kilometra novih vodovodnih cijevi promjera 500 milimetara.

Radove koji su počeli krajem maja, obavlja konzorcijum “Indel Inženjering-Ramel-Civil Engineer“ iz Podgorice, a ugovoreni rok za završetak tog posla je kraj oktobra, što međutim, sigurno neće biti ispoštovano.

Zagadjenje mora, Tivat – Donja Lastva

Komunalni inspektor Uprave za inspekcijske poslove Opštine Tivat zatekao je je prekjuče radnike firme „Indel inžinjering“ iz Podgorice, kako ispumpavaju prljavu vodu iz rova za polaganje cijevi za novi krak regionalnog vodovida Tivat-Hercveg Novi, u obližnji atmosferski kanal u Donjoj Lastvi-saopšteno je iz Opštine Tivat.

Ovo je za posljedicu imalo zagađenje morske vode na obali u Donjoj Lastvi.

“Time je počinjen prekršaj po osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima. Inspektor je na licu mjesta sačinio zapisnik i pravnom i odgovornom licu biće uručen prekršajni nalog – za pravno lice u iznosu od 1.500€, a za odgovorno lice u iznosu od 500€”- naveli sui z lokalne uprave uz napomenu da će Komunalna inspekcija Opštine Tivat nastaviti sa kontrolom aktivnosti koje obavljaju građevinari što rade za potrebe kompanije Regionalni vodovod Crnogorsko primorje iz Budve, “i sa izricanjem prekršajnih naloga svim prekršiocima važećih propisa i zakona.”

Do novog izlivanja prljave vode sa gradilišta u more je međutim, juče ponovno došlo pa je isnpekcija ponovno na poziv građana izašla na teren i građevinarima “Indela” naložila da zaustave ispumpavanje vode iz rova za polaganje vodovodnih cijevi i da se takvo nešto više ne radi do postavljanja adekvatnih filtera na pumpama.

“Obaviještena je i policija Odjeljenja bezbjednosti Tivat zbog regulacije semafora koji su postavljeni na potezu od Seljanovu prema Lepetanima i ispitaće se njihova ispravnost”- naveli su iz Opštine Tivat.

Izvor:S.L.

Najčitanije