24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivćanin u jednom danu dva puta privođen zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Tivćanin u jednom danu dva puta privođen zbog vožnje pod dejstvom alkohola
Policija – alkohol – ilustacija – foto Boka News

Tivćanin A.A. (32) proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, nakon što je istog dana dva puta privođen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, saopšteno je iz Prekršajnog suda u Budvi.

“Njemu je 21.07.2024.godine u večernjim časovima kaznu izrekla dežurna sutkinja odjeljenja u Kotoru Ivana Vukasović, nakon što je u postupku utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,60 g/kg. Uz kaznu mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilima u maksimalnom trajanju, kao i maksimalan broj kaznenih bodova.  Kuriozitet je da je ista osoba  uhapšena i kažnjena novčanom kaznom istog dana u jutarnjim časovima, zbog upravljanja vozilom pod manjom koncentracijom alkohola, ali ga izrečena sankcija očigledno nije odvratila od ponovnog počinjenja prekršaja i to težeg”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju, zbog ovakvih i sličnih pojava, svjedoci smo teških saobraćajnih nezgode sa fatalnim posljedicama, pa se ovim putem apeluje na vozače da vozilima upravljaju na propisan način, kao i da brzinu prilagode trenutnim uslovima saobraćaja na putevima, u normalnom psihofizičkom stanju.

Najčitanije