14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

#TIVTOVANJE je počelo!

Ljetnji kalendar događaja u Tivtu zasigurno će biti vodič u odabiru datuma godišnjih odmora za mnoge goste iz regiona, a novi koncept razlog za boravak upravo na tivatskoj rivijeri – činjenice su koje su istakli predstavnici medija iz Srbije koji su posjetili Tivat.

“Tri dana sjajnog druženja, otkrivanja fenomenalnih gasto zalogaja koja zadovoljavaju sva čula, slušanja toplih ljudskih priča, upoznavanja neposrednih, a vrlo srdačnih domaćina i razgledanja pre svega otmenih high class hotela koji su me ubedili da je Tivat najluksuznija destinacija Jadrana” – utisci su Ane Dodig urednice prestižnog svjetskog magazina ELLE za Srbiju i Crnu Goru, ali i još 10-tak njenih kolega učesnika VIP medija ture u organizaciji, Turističke organizacije Tivta, Porto Montenegra i Aerodroma Crne Gore sa partnerima La Perla Resortom, Ribarskim selom i Lušticom Bay…

Ovogodišnja posjeta novinara medija iz Srbije, bila je potvrda da je sezona TIVTOVANJA uspešno započela. Raznovrsni program je Turističku organizaciju Tivta podstakao da osmisli slogan #TIVTOVANJE, koji objašnjava jednim pojmom sva iskustva koja se u Tivtu mogu doživjeti.

Spoj modernog i tradicionalnog, je ono što se u Tivtu posebno njeguje. Takve utiske ponjela je i Dušica Tasić, urednica Radio televizije Srbije, koja je istakla fenomenalnu gastro ponudu lokalnih specijaliteta, kao nešto novo što je otkrila u Porto Montenegru i Tivtu.

Novinari posjeta – TO Tivat

“Tivat će u sezoni 2019 koja traje  šest mjeseci (od maja do oktobra), biti domaćin manifestacija sa internacionalnim karakterom, 2. Međunarodni karneval u Tivtu, Made in New York džez festival, Internacionalni festival mode, InArt Festival performera, Tivat World Music – Festival svetske muzike, zatim više od 50 muzičkih nastupa, jedinstvenih gastro fešti kao što su žućenica ili rogač, ali I sajmove lokalnog karaktera starih zanata, suvenira i rukotvorina. Kulturni događaji takođe će obilježiti ljeto u Tivtu uz već poznate Purgatorije, Operosa Festival i brojne izložbe u Noći muzeja”- kazala je novinarima Gabrijela Glavočić, direktorica TO Tivat.

Kada je riječ o VIP turi novinara, utisci direktorice su sledeći:

“Novinari iz Srbije su mi najdraži gosti.  Sama prilika da kreiraju iskreno mišljenje o destinaciji i dožive Tivat, uvjek u nekom novom svetlu, te predstave naše jedinstvene događaje odnoseći sopstvene utiske je od velikog značaja u među regionalnoj saradnji u kojoj značajnu ulogu ima I ambasada Crne Gore u Srbiji, govoreći o segmentu promotivnih aktivnosti”- istakla je Glavočić.

“Spektakularni koncerti, premijere svetskih modnih dizajnerskih kuća, umetnički performansi i art punktovi, lifestyle događaji poput Gumball-a, polo turnira, regate islično, samo su neki od događaja po kojima će gosti sa svih meridijana planirati svoj boravak u Porto Montenegru, uživajući na brojnim Event Venue postovima kao što su: Synhro, Arena, Marina Park, PMYC plaža ili bazen” – riječi su PR & Marketing Managera Porto Montenegra Danila Kalezića prilikom druženja sa novinarima.

Novinari posjeta – TO Tivat

Podjednako važni su i događaji lokalnog karaktera “Veliki Šušur”kojim se proslavlja 110 godina postojanja Gradske muzike u Tivtu ili Boćarska olimpijada koja se samo još u Tivtu igra po starim pravilima poslednjih 66 godina, su bile informacije od posebne zanimljivosti novinarima.

Najmera je bila približit grupi lifestyle experience Tivta u dva dana boravka. Obišli su hotele sa 5 zvjezdica: hotel Regent, hotel La Roche ili hotel The ChediLuštica bay. Hotel La Perla je u ulozi  domaćina upriličio grupi zanimljivo druženje uz večeru u društvu direktorice TO Tivat.

Realizovane su posjete Porto Montenegru i Luštici Bay, ali i brojnim renomiranim restoranima u Tivtu.

Gosti ovogodišnje VIP Press ture su sa sobom ponjeli pozitivne utiske započevši posjetu prvoj spektakularnoj Southern Soul Porto Montenegro žurci u prisustvu svetski poznatih DJ-evana PMYC plaži.

Organizatori su istakli zadovoljstvo što su imali priliku ugostiti novinare u nadi da će oni i sami pronaći razloge za ponovnim #tivtovanjem.

Najčitanije