22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Herceg Novi donirala računare

Uručenje donacije

Turistička organizacija Herceg Novi juče je Osnovnoj školi „Dašo Pavičić“ i srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ donirala računare novije generacije sa instaliranim licenciranim softverskim paketima Adobe creative cloude, koji između ostalog sadrže najnovije verzije programa Photoshop, InDesign, Premiere pro, After efect, Illustrator….

Donacijom se započinje i novi vid saradnje između TO HN i školskih ustanova u našem gradu, kroz stimulisanje zainteresovanih učenika da prikažu Herceg Novi onako kako ga oni vide stvarajući fotografije i kratke filmove, koje će obrađivati u pomenutom doniranom Adobe paketu. Stimulisanje učenika da pokažu svoj talenat u fotografisanju i pravljenju video snimaka će se sprovesti pokretanjem nagradnog konkursa: „Turistička razglednica grada“.

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici škola koji tokom ljeta, a zaključno sa 15. septembrom, budu slali fotografije i video materijal (do minut dužine) na email adrese: tohndp@gmail.com za školu Dašo Pavičić i tohnigk@gmail.com za srednju školu Ivan Goran Kovačić.

Materijal koji bude dostavljen bi treablo da najbolji način predstavlja grad Herceg Novi, a biće objavljivan jednom sedmično na sajtu i društvenim mrežama TO HN.

Za obje škole će na kraju nagradne igre biti nagrađena po tri najbolja rada i to sa 200, 100 i 50 eura, a sav prikupljeni materijal će se kasnije koristiti za zvanične promocije grada i TO HN. U planu je da se ovaj izuzetno vrijedan softverski paket koristi i za pokretanje edukatvinih foto sekcija u školama

Najčitanije