24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat: Dobra posjeta tokom septembra, 13 odsto više turista

TO Tivat: Dobra posjeta tokom septembra, 13 odsto više turista
Tivat – foto CG News

Trenutno u Tivtu boravi 3900 gostiju, što je za 14 odsto više u odnosu na prošlu godinu a 19 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine, podaci su Turističke organizacije grada.

Ukoliko se posmatraju podaci za septembar mjesec,  oni pokazuju da je broj turista ove godine viši za 13 odsto u odnosu na 2022. godinu odnosno 14 odsto u odnosu na 2019. kaže direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

„Ove godine najviše posjetilaca imali smo iz Srbije dok u ovom periodu postsezone najviše imamo gostiju iz Rusije zatim Velike Britanije, Ukrajine i Njemačke. Ono što pokazuje trend jeste da se struktura gostiju i broj posjeta razvio u tom pravcu da Tivat više ne  bude grad koji će se fokusirati primarno na jul i avgust već da idemo ka tome da budemo cjelogodišnja turistička destinacija“, kaže Lakičević.

Tivat – foto CG News

U novembru Tivat obilježava Dan opštine i u skladu sa tim i Turistička organizacija zajedno sa Centrom za kulturu, nadležnim sekretarijatima i drugim ustanovama kulture osmišljava program i sadržaje za domaće ali i turiste.

“U proteklom periodu radili smo na valorizaciji zaleđa opštine i akcenat dali na ruralni turizam. Upravo ćemo tokom novembra u saradnji ta TO Herceg Novi, imati promociju audio vodiča karakterističnog za život na Luštici gdje ćemo pozvati medije i turoperatore i napraviti kružnu turu kako bi prezentovali Luštička i Krtolska sela. Cilj nam je da svi budu dovoljno informisani o ovom segmentu ponude kako bi i gostima mogli da damo što bolju informaciju”, ističe Lakičević.

Tivat – Nina Lakičević direktorica TO Tivat

Ona dodaje da je 4. novembra u planu pješačka tura za sve zainteresovane, prvenstveno Tivćane, i da se na taj način želi promovisati ponuda Luštice odnosno njenih sela.

Lakičević ističe i da se trenutno priprema i radi na promociji novogodišnjeg programa i samog dočeka Nove godine u Tivtu.

“Pripremamo bogat novogodišnji program koji će trajati mjesec dana. Počećemo sredinom decembra sve do sredine januara mjeseca a na gradskoj rivi biće postavljene novogodišnje kućice“.

Ona dodaje da je u planu pojačana marketinška aktivnost tokom narednih mjeseci koja će se bazirati najviše na region.

Tivat – foto CG News

„31. decembra u Novu godinu ućićemo uz koncerte Bojana Delića i Harisa Džinovića dok ćemo za reprizu nove godine imati Akademija bend iz Bara i Aca Pejovića. Od 16. decembra do 14. januara svake subote i nedelje na rivi Pine imaćemo dnevne svirke prvenstveno crnogorskih bendova i izvođača“.

Sredinom oktobra biće prezentovana anketa turista koja je rađena predshodna tri mjeseca koja će pokazati u kojim segmentima je zadovoljen standard gostiju kao i na kojim segmentima ponude treba dodatno raditi, zaključila je Lakičević.

Izvor:CG News

Najčitanije