25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat: Uručene nagrade u akciji “Turistički cvijet 2024”

Svečanom dodjelom nagrada, uz zvuke gitare u atraktivnom ambijentu Petković Garden u Gradiošnici, u srijedu je završeno ovogodišnje izdanje tradicionalne akcije “Turistički cvijet”.

Turistička organizacija Tivta je tradicionalno, 31. godinu za redom, organizovala akciju “Turistički cvijet“, koja je završena 1. juna. Poseban žiri obilazio je grad u potrazi za najljepše uređenim dvorištem, naljepše uređenim balkonom, najljepšom zelenom površinom ispred ugostiteljskog objekta, najboljim mini jestivim vrtom – eko vrt, njljepšom površinom ispred stambenog prostora, a uručena je i nagrada za kontinuitet u uređenju dvorišta, a sve u cilju animacije Tivćana da hortikulturnim uređenjem svojih prostora, doprinesu ljepšem i atraktivnijem izgledu grada jer hortikultura nije samo ljubav prema biljkama i prirodi, nego i jedan od načina umjetničkog izražavanja.

Turistički cvijet 2024.

Nagrade za najljepše dvorište pripale su  Mariji Čelanović, Kalimanjska IV i Mirjani Livaja, Kava, a za naljepši cvijetni balkon nagradu je dobila Sandra Kostić, Tripovići. Prema ocjeni žirija, naljepšu zelenu površinu ispred poslovno-ugostiteljskog objekta ima hotel ,,La Roche”.

Nagrade za najbolji mini jestivi vrt ( Eko vrt) pripale su Ljubinki Gulić iz Dumidrana i bračnom paru Mikša, Merici i Marajnu, Mažina. Najljepše uređeno dvorište je ispred stambene zgrade u ul. Bokeljska 32 A i 32 B na Seljanovu.  Zahvalnica za kontinuitet u uređenju dvorišta uručena je JPU “Bambi”.

Dobitnicima su uručene plakete i zahvalnice, kao i vaučeri za sadnice u rasadniku Mondo Verde u iznosu od 50 eura. Poret toga nagrađeni su dobili i poseban poklon od Turističke organizacije– kolektivni izlet “Upoznavanje sa panoramskim putem na Luštici” uz prezentaciju audio vodiča i posjetu farmi Moric. Izlet će biti realizovan 16.juna.

Uz čestitke dobitnicima na prestižnom priznanju “Turistički cvijet” PR Turističke organizacije, Tamara Krstović i predsjednica komisije za dodjelu nagrada, zahvalnost je uputila i građanima Tivta, koji ulažu veliku ljubav u hortikulturu, tako da je cvijeće nepresušan izvor ljepote grada.

U zabavnom dijelu programa nastupila je Isidora Nikolić  iz Kotora.

Najčitanije