18.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tokom vikenda evidentirano 75 saobraćajnih nezgoda, 67 osoba uhapšeno

Tokom vikenda evidentirano 75 saobraćajnih nezgoda, 67 osoba uhapšeno
Policija CG

Tokom vikenda, od 09. do 12. avgusta, na crnogorskim putevima evidentirano je 75 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo smrtno stradalih lica, osam osoba je zadobilo teške tjelesne povrede, a 37  lake tjelesne povrede., saopšteno je iz Uprave polcije.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 168 prekršajnih prijava, izdali 1.270 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 24 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Uhapšen je 67 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od tog broja njih 43 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 16 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, i osam vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.Od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 23 je lišeno slobode u Podgorici, 10 u Nikšiću, šest vozača u Danilovgradu, i šest vozača u Bijelom Polju”, navodi se u saopštenju.

Uprava policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Takođe podsjećaju da je od 15. juna do 15. septembra tekuće godine na snazi Naredba o privremenoj zabrani saobraćaja teretnih motornih vozila, autobusa i specijalnih putničkih vozila za stanovanje (tzv. kampera) na pojedinim dionicama puteva u CG, a koji su taksativno i opisno navedeni u predmetnoj naredbi.

Najčitanije