24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tramp nosio masku, govorio o mogućem cjepivu do kraja godine

Tramp foto EPA

Američki predsjednik Donald Tramp nosio je u ponedjeljak kiruršku masku i govorio o mogućnosti da se do kraja godine razvije cjepivo(vakcina) za koronavirus, dok je birače u Sjevernoj Karolini pokušavao uvjeriti da dobro upravlja koronakrizom.

Trump, čija je popularnost posljednjih mjeseci u padu jer mnogi Amerikanci vjeruju da loše vodi pandemijsku krizu, promijenio je svoj dosadašnji ležerni pristup prema zarazi koronavirusom.

– Vjerujem da će svi Amerikanci napraviti pravu stvar, ali snažno savjetujemo da se osobito, osobito usredotoče na održavanje socijalne distance i osobne higijene, da izbjegavaju masovna okupljanja i barove, te da nose maske tamo gdje je to potrebno, rekao je Trump tijekom obilaska tvornice Fujifilma u Morrisvilleu u Sjevernoj Karolini u kojoj se provodi dio istraživanja za novo cjepivo. Tijekom obilaska postrojenja nosio je masku.

– Čuo sam jako pozitivne stvari. Do kraja godine, mislimo da smo na dobrom putu da u tome i uspijemo, rekao je američki predsjednik govoreći o razvoju cjepiva protiv koronavirusa.

Sjeverna Karolina jedna je od američkih saveznih država u kojima je borba između republikanskog predsjednika i demokratskog kandidata Joea Bidena krajnje neizvjesna, i u kojima će se odlučiti pobjednik predsjedničkih izbora u studenome.

Trump je na izborima 2016. tijesno pobijedio u Sjevernoj Karolini, no sada u to državi zaostaje za Bidenom sedam postotnih bodova.

Izvor:Hina

Najčitanije