18.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Traže liberalizaciju saobraćaja i za teritoriju Boke Kotorske

Boka Kotorska panorama

Nacionalni koordinacioni tim – u sklopu odluke o popuštanju određenog broja restriktivnih mjera – juče je dozvolio i slobodno saobraćanje na liniji Tuzi-Podgorica-Danilovgrad, sa obrazloženjem da ove tri opštine predstavljaju jednu cjelinu.  Mi iz izborne liste “NAROD POBJEĐUJE” nemamo, naravno, ništa protiv toga; u situaciji kad je epidemija COVID-19 u Crnoj Gori pod kontrolom, vrijeme je da se mjere postepeno ukidaju.

Ono što je nama nejasno i neshvatljivo – to je da ista takva odluka o liberalizaciji saobraćaja nije donesena i za , tj. za saobraćanje na relaciji Budva-Kotor-Tivat-Herceg-Novi. Postojala su barem dva razloga da se odluka o slobodnom saobraćanju između bokeljskih opština donese u isto vrijeme (ako ne i prije) kad i odluka o liberalizaciji saobraćaja na liniji Tuzi-Podgorica-Danilovgrad:

  • neuporedivo manji broj inficiranih COVID-om 19  u Boki Kotorskoj nego u Podgorici, Tuzima i Danilovgradu  (i u apsolutnom broju, i u odnosu na broj stanovnika);
  • ništa manja geografska i poslovna povezanost  bokeljskih opština u odnosu na Podgoricu, Tuzi, i Danilovgrad.

“NAROD POBJEĐUJE” ocjenjuje da je ovo još jedan u nizu primjera  diskriminacije stanovnika Boke Kotorske od strane režima u Podgorici, i traži od NKT-a da odmah donese mjeru liberalizacije saobraćaja i između četiri bokeljske opštine.

Takođe, mislimo da je krajnje vrijeme da se dozvoli i rad knjižarama, buticima, i drugim manjim prodavnicama. Jedna mušterija u ovakvim radnjama sigurno manje utiče na mogućnost širenja zaraze nego redovi ljudi ispred supermarketa.

Najčitanije