17 C
Kotor

Slušaj online radio

Trogirani opet pokorili konkurenciju: posada ‘Matarana 24‘ obranila je naslov prvaka svijeta!

Trogirani opet pokorili konkurenciju: posada ‘Matarana 24‘ obranila je naslov prvaka svijeta!
Mataranci su obranili naslov svjetskih prvaka
Facebook/JK Trogir

Sjajne vijesti stižu nam iz San Francisca – posada broda ‘Mataran 24‘ iz Jedriličarskog kluba Trogir u sastavu Ante Botica, Ivo Matić, Mario Škrlj, Damir Civadelić i Boris Bakotić obranila je naslov prvaka svijeta u klasi ‘Megles 24‘, klasa neprofesionalci!

Naime, od 17. do 24. avgusta u San Franciscu se održalo Svjetsko prvenstvo u klasi Melges 24, a među tridesetak posada ekipa Mataran bila je jedini hrvatski predstavnik na najvećoj smotri na svijetu u toj klasi.

Podsjetimo, Mataran 24 s ukupno pet osvojenih medalja na zadnja tri velika natjecanja (EP i SP) rezultatski je najuspješnija svjetska posada u proteklih nekoliko godina.

Mataran je ekipa prijatelja i jedriličarskih entuzijasta koja jedri pod kapom Jedriličarskog kluba Trogir. Njihova priča počinje kada su se 2022. godine odlučili priključiti svjetski priznatoj klasi Melges 24, koja je u Hrvatskoj tada bila u svojoj ranoj fazi nastajanja. Dvije godine poslije evo su obranili svjetsko zlato u Corinthian diviziji.

I za kraj jedna zanimljivost: Trogirani su na regatno polje isplovili s jedrom na kojem je bio lik Miše Kovača u bojama Hajduka.

Najčitanije