27 C
Kotor

Slušaj online radio

TUI stiže u Crnu Goru – Turistička privreda da iskoristi snagu velikog operatera

Tivat – foto Boka News

Predstavnici njemačkog TUI-a, najveće svjetske turističke kompanije, od danas će boraviti u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom zemlje. Ova posjeta dolazi nakon što je predsjednik Vlade Milojko Spajić, na marginama foruma Dani privrede u Berlinu, razgovarao sa vodećim njemačkim privrednicima i prezentovao potencijale Crne Gore.

Istakavši turizam kao ključnu privrednu granu, Spajić je naglasio važnost jačanja saradnje između Crne Gore i Njemačke. U kontekstu ove promocije, posjeta predstavnika TUI-a označava značajan korak ka unapređenju crnogorske turističke ponude na globalnom tržištu, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Ranko Jovović pozdravio je ovu inicijativu, ističući da će Odbor pružiti punu podršku u povezivanju crnogorske privrede sa TUI-jem.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Milojko Spajić se na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao sa nekim od najvećih njemačkih privrednika i prezentovao potencijale Crne Gore.

– Turizam, kao najvažnija privredna grana, istaknut je kao prilika za daleko jaču saradnju Crne Gore i Njemačke i na tome će se promptno raditi. U tom kontekstu je promocija izrazito važna, a predstavnici njemačkog TUI-ja, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori, kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom – navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Vlade.

Najčitanije