17 C
Kotor

Slušaj online radio

U Herceg Novom procesuirana dva lica zbog krivičnih djela iz imovinskog kriminaliteta

U Herceg Novom procesuirana dva lica zbog krivičnih djela iz imovinskog kriminaliteta
Herceg Novi – hapšenje

Sprovodeći planske aktivnosti službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi rasvijetlili su više krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Naime, lociran je i lišen slobode D.S. (25) koji je zajedno sa V.R. koji je prethodno procesuiran i nalazi se u UIKS-u, 20. juna izvršio tešku krađu u mjestu Zelenika. Oni su upotrebom podesnog sredstva demontirali veću količinu bakarnih cijevi sa rashladnih uređaja i prodali ih na otpadu sekundarnih sirovina.

Nadalje, tokom jula su izvršili još dvije teške krađe u mjestu Meljine, upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva nasilno otvorili ulazna vrata jednog objekta iz kojeg su otuđili veći broj komada kupatilske galanterije, kao i bakarne obloge i okove.

Sve to su otuđili na način što su prethodno podesnim sredstivma polomili predmete u okviru kojih su otuđeni djelovi stajali. Tako je prilikom oštećenja na jednoj od česama istekla voda pod pritiskom te je došlo do poplave u ovom objektu i na taj je način pričinjena veća materijalna šteta.

Otuđene predmete osumnjičeni su prodali na otpadu sekundarnih sirovina.

Osim toga, hercegnovska policija rasvijetlila je krivično djelo krađa. Osumnjičeni V.H. (24) iz Nikšića otuđio je novac u iznosu od 500 eura iz jednog vozila u Igalu.

Novac je pronađen i vraćen vlasniku, dok će krivična prijava protiv osumnjičenog biti podnijeta u redovnom postupku.

Najčitanije