17 C
Kotor

Slušaj online radio

U izraelskim napadima na različite dijelove Pojasa Gaze ubijeno 27 Palestinaca

U izraelskim napadima na različite dijelove Pojasa Gaze ubijeno 27 Palestinaca
Gaza – Foto: Mahmoud İssa/AA

U izraelskim napadima na različite dijelove Pojasa Gaze ubijeno je 27 Palestinaca, javlja Anadolu.

Mahmud Basal, glasnogovornik Jedinice civilne odbrane u Gazi, dao je informacije o izraelskim napadima na različite dijelove Gaze od jučer ujutro.

Naveo je da je Izrael izveo zračni napad na grad Beit Lahya na sjeveru Gaze.

Basal je kazao da je u napadu potpuno uništena kuća palestinske porodice Hammuda.

Potvrdio je da je u napadu ubijeno 11 Palestinaca, uključujući djecu i žene.

Basal je kazao da je Izrael napao i kuću porodice Qasim u četvrti al-Shayma u Beit Lahya i da je ranjeno mnogo Palestinaca.

Izraelski ratni avioni bombardovali su kuću palestinske porodice Salman u oblasti Tel ez-Zater izbjegličkog kampa Jabalija na sjeveru Pojasa Gaze. Jedna osoba je ubijena, a mnogo ljudi je ranjeno.

Još jedan Palestinac je ubijen u napadu na Az-Zeytun distrikt u gradu Gazi, na sjeveru regije.

Šestero Palestinaca je ubijeno u izraelskom napadu na kuću koja pripada porodici Ed-Debaki u izbjegličkom kampu Meghazi u centralnim dijelovima Gaze.

Objavljeno je i da je petero Palestinaca ubijeno, a mnogo je ranjeno u zračnom napadu na kuću porodice Abu Shabab u Beni Suheyli, koji se nalazi na istoku Khan Younisa na jugu Gaze.

Prema informacijama dobijenim iz bolnice Nasser u Khan Younisu, troje Palestinca, uključujući jedno dijete, ubijeni su u napadima izraelskih snaga na Palestince u gradu Abasan el-Kebira.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 40.265 Palestinaca, uključujući najmanje 16.480 djece i 10.980 žena, a 93.144 osobe su ranjene.

Navedeno je da se pod ruševinama još uvijek nalaze hiljade mrtvih.

Najčitanije