17 C
Kotor

Slušaj online radio

U Kotoru saobraćajni kolaps – grade raskrsnice, postavljaju semafore, bliže se izbori, isti DPS model…

U Kotoru saobraćajni kolaps – grade raskrsnice, postavljaju semafore, bliže se izbori, isti DPS model…
Googl mapa – 12. avgust 2024.

Da saobraćajne gužve u Kotoru u ovo doba ljetnje turističke sezone nisu nikava novost navikli smo se već godinama. Ali kako se izvode radovi koji su počeli u julu mjesecu u okviru projekta druge faze semaforizacije u Kotoru, problem se dodatno komplikuje.

Kako javljaju čitaoci saobraćajni kolaps je u svim djelovima grada, najviše zbog izvođenja radova kada za to nije vrijeme. Radi se na raskrsnici u Škaljarima na dva mjesta, novi semafori su postavljeni na kružnom toku kod starog “Vračara”, radi se u Dobroti asfaltira se !!! Ogromne kolone su kako uz priobalni put, tako i Jadranskom magistralom i preko naselja Sveta Vrača. Radi se danju i noću a turisti u čudu…

Kolone i preko Svete Vrače – priključak na Jadransku magistralu – foto Boka News

Osim brojnih turista koji su danas stigli u sopstvenoj režiji ili preko agencija, u Kotoru je i četiri kruzera koji su doveli oko četiri hiljade turista.

Nije bolje ni u drugim djelovima Opštine Kotor pa su već mjesecima intezivni radovi u Liješevićima, čitaoci pišu:

“Naime već 10 dana smo u Crnoj Gori u svojoj kući podno Lješevića. Grbalj. U ulici ima oko 20 turista iz raznih delova svijeta. Ovo što mi ovde preživljavamo je blago rečeno horor!!! Neki dan je umalo došlo do incidenta blokade puta od strane turista, zamislite!!! Kamioni dižu nenormalnu prašinu, ugrožavaju živote i zdravlje turista i njihove dece koji su došli da uživaju u odmoru u prirodi i lepotama Crne Gore, vlasti su nam bukvalno uništile odmor…”

Na našu komentar da se ovo moglo raditi i tokom zime kada su mnogo manje gužve, jedan stanovnik Kotora nam je kazao, “sledećeg mjeseca su izbori, to vam je isti DPS recept koji sprovodi aktuelna vlast – predsjednik Opštine Jokić i društvo, otvaranje parka, pijace, početak izgradnje stanova, formiraju rukometni klub koji je postojao godinama, renoviraju zdravstvene stanice…”

Inače, izbori za lokalni parlament u Kotoru su raspisani za 29. septembra 2024. godine.

Izvor:M.M.

Najčitanije