25 C
Kotor

Slušaj online radio

U pjesmi i s pjesmom u Boki

U pjesmi i s pjesmom u Boki
Nada Baldić pozivnica

Muzičkim hepeningom Nada Baldić obilježava četiri decenije muzičkog stvaralaštva



Revijalno veče Festivala zabavne mediteranske i pop-glazbe „Glas Boke 2024“ biće održano u subotu, 14. septembra od 20 sati na terasi Kafane „Dojmi“. Ljubitelji ovog muzičkog žanra imaće priliku da uživaju u programu pod nazivom „U pjesmi i s pjesmom“, kojim će osnivačica Festivala Nada Baldić proslaviti svijih četiri decenije pjevanja. Pored Nade, nastupiće i članice klape „Arija“, koje su ove godine na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu osvojile II nagradu Žirija i I nagradu publike. Ovo je jedna od više dječijih i omladinskih klapa koje je Nada tokom svog posvećenog umjetničkog rada osnovala, obučila, vodila i još uvijek se aktivno bavi muzikom i muzičkom pedagogojom.

Isto tako nastupiće i članovi/članice Hrvatske kulturne udruge „Stađuni od kulture“, a specijalni gosti biće članovi klape „Kaše“ iz Dubrovnika. Za klavirom će biti prof. Dejan Krivokapić, a program će voditi Ana Vuksanović. Ulaz je slobodan, a u slučaju kiše, koncert će biti održan u Koncertnoj dvorani Muzičke škole „Vida Matjan“- Crkvi sv. Duha.

 -Ovim koncertom ujedno proslavljam 40 godina u pjesmi. Puno mi znači ovaj jubilej, sve ove godine bavljenja muzikom potvrđuju mi da ljubav ne odustaje, ona se njeguje i napreduje, kad nešto iskreno volite i želite, onda se i borite za to, to je život, poručuje Nada Baldić u najavi za BN.

Rođena je u Kotoru, gdje je završila Osnovni muzičku školu, a potom i Srednju muzičku školu u Titogradu, gdje je stekla i diplomu na Višoj muzičkoj školi, Pedagoško-teoretski smjer. Radila je u Muzičkoj školi Kotor nekoliko godina kao nastavnica harmonike, klavira i solfeđa. Kontinuirano se bavi pjevanjem zabavne muzike, nastupa na brojnim lokalnim i međunarodnim festivalima, gdje je osvajala mnoge nagrade. Predsjednica je Hrvatske kulturne udruge “Stađuni od kulture” kroz čije programe aktivno učestvuje u kulturnom i duhovnom životu grada Kotora. Trenutno vodi dvije dječije klape: “Arija” i “Fortuna”, na čije je nagrade naročito ponosna – osvajale  su razne nagrade na međunarodnom nivou, između ostalih i Zlatni  i Srebrni brodić u Zadru na Međunarodnom festivalu dječijih klapa.

Niz godina Nada Baldić je umjetnička direktorka Festivala mediteranske i pop glazbe “Glas Boke” koji okuplja pjevače- amatere. Uspješno sarađuje sa eminentnim muzičarima- Stjepom Gleđom Markosom, klapom “Kaše” i drugima. Kao solistkinja dosta nastupa i djeluje u kulturnom životu grada, a kao ljubiteljka duhovne glazbe, takođe održava božićne i uskršnje koncerte. U zadnje vrijeme bavi se i snimanjem filmova religioznog karaktera- izdvajamo “Luč nade” o Sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću, a u planu je I film Službenici Božijoj Ani Mariji Marović.

Nakon ovog revijalnog koncerta, takmičarsko veče pjevača zabavne muzike u sklopu ovog Festivala biće održano povodom Dana opštine, 21. novembra. Organizator Festivala je HKU „Stađuni od kulture“, a pokrovitelj Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

/M.D.P./

Najčitanije