Prema informacijama iz medija, teška nesreća se dogodila oko 15,30 sati u trajektnom pristaništu u Malome Lošinju te je, prema neslužbenim informacijama, pala ulazna rampa trajekta “Lastovo” koja su prikliještila mornare Jadrolinije.

Poginuli su vođa stroja i dva kormilara. Teško je ozlijeđen prvi časnik palube, kojeg su vatrogasci spašavali iz mora. Neslužbeno se doznaje da su dvojica poginulih s područja Trogira i Solina, a jedan je s područja Zadra.

Očevid nesreće na Lošinju traje i jutros
Glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović Mavrinac potvrdila je da je jedan član posade, koji je iz neposredne blizine svjedočio nesreći, završio na odjelu psihijatrije u riječkom KBC-u zbog šoka koji je doživio.
To je pomorac koji je satima bio na klupici na suncu nedaleko od trajekta, a hitna pomoć došla je po njega tek iza 19 sati iako su je iz Lošinja više puta zvali, piše Jutarnji list. Glasnogovornica Jadrolinije kaže da je zapovjednik broda također bio u velikom šoku i da će članovima posade biti osigurana psihološka pomoć. Istragu će sad preuzeti Agencija za zrakoplovne i pomorske nesreće.
Danas se očekuje više informacija
Policija i Jadrolinija nisu objavile kako je točno došlo do nesreće. Najavile su da će te informacije biti poznate danas.