26 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu se gradi uprkos sezonskoj zabrani…

U Tivtu se gradi uprkos sezonskoj zabrani…
Gradnja u Tivtu uprkos zabrani tokom turističke sezone

Iako je Opština Tivat donjela Odluku o zabrani gradnje od 1. juna do 15. septembra tokom trajanja turističke sezone, ta odluka se ne poštuje, ili se sprovodi selektivno.

Svjedoci smo da se u posljednjih 20-tak dana intezivno gradi na više lokacija, pa je tako podignut jedan novi cijeli sprat na lokaciji bivšeg hotela Tivat, pored Jadranske magistrale, gdje se gradi hotelsko-apartmanski objekat.

U predsezoni smo izvještavali da je administracija aktuelnog predsjednik Željka Komnenovića (Narod Pobjeđuje) odlučila da umjesto građevinskom lobiju, izađe u susret potrebama turističke privrede na koju se u najvećoj mjeri oslanja ekonomija Tivta, pa je sezonska zabrana izvođenja građevinskih radova odlukom lokalnog parlamenta počela već 1. juna, ali očigledno selektivno.

Gradnja u Tivtu uprkos zabrani tokom turističke sezone

Od zabrane gradnje na teritoriji Opštine Tivat se uz prethodnu saglasnost lokalne uprave, mogu izuzeti samo radovi na objektima i na infrastrukturi od javnog interesa, kao i na velikim investicionim projektima od značaja za nacionalnu ekonomiju.

Možda su apartmani i kondo hoteli od značaja za nacionalnu ekonomiju, pa Komunalna policija ne reaguje po odluci…

Jedan naš čitalac je konstatovao “mislim da se manje gradilo kada nije bilo takvih odluka…”

Izvor:M.M.

Najčitanije