20.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Umjetnost flaute za Dan muzike u Kotoru

Umjetnost flaute za Dan muzike u Kotoru
Plakat Koncert flauta

Flautistkinje Andrea Živković i Angela Mijušković, te pijanista Nikola Vučković nastupiće  u četvrtak 20. juna u 20 sati u koncertnoj dvorani muzičke škole “Vida Matjan”, Crkva Sv. Duha povodom Svjetskog dana muzike. Svo troje su profesori muzičke škole u Kotoru i u Budvi, a za ovu priliku pripremili su program koji obuhvata djela svjetskih kompozitora kao što su Cesar Franck, Otar Taktakishvili, Franz Doppler i Astor Piazzolla. Organizator koncerta je NVU “Flute Art”.

Andrea Živković je završila niže i srednje muzičko obrazovanje u ŠOSMO „Vida Matjan“ u Kotoru. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Ostvarila je zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima i usavršavala se kod renomiranih profesora širom Evrope. Od 2008. godine radi kao pedagog u školi „Vida Matjan“, prepoznata je od strane Ministarstva prosvete za nagradu “Za odličan 5” za kvalitet i talente. Aktivno učestvuje kao član žirija na raznim takmičenjima i festivalima, član je kvarteta Talija i Gradske muzike Kotor, te orkestra Operosa. Zajedno sa Angelom Mijušković je osnovala je  NVO Flute Art, čija je umjetnička direktorka.

Angela Mijušković je završila niže i srednje muzičko obrazovanje u ŠOSMO “Vida Matjan” i Muzičkoj školi u Podgorici. Osvojila je brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Članica je kvarteta flauta “Talija” i aktivna je u Gradskoj muzici Kotor. Završila je magistarske studije na Muzičkoj akademiji na Cetinju i radi kao profesor flaute u ŠOSMO “Vida Matjan”.

Nikola Vučković je srednju muzičku školu završio u Subotici, a Muzičku akademiju u Novari (Italija) i na Cetinju. Magistrirao je u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Usavršavao se kod uglednih pedagoga kao što su Dmitri Baškirov, Šandor Falvai i drugi. Nastupao je na preko 250 koncerata širom Evrope, uključujući recitale u Podgorici, Cetinju i Milanu. Bio je član žirija na nekoliko međunarodnih takmičenja i trenutno je aktivan kao profesor klavira i korepetitor u muzičkim školama u Budvi i Kotoru.

/M.D.P./

Najčitanije