27 C
Kotor

Slušaj online radio

Underhill Fest – Revija dokumentarnog filma od 18. juna do 4. jula

Revija dokumentarnog filma

Mreža kinoprikazivača Crne Gore, od 18. juna do 4. jula, organizuje svoju prvu aktivnost – Reviju dokumentarnog filma, koja se realizuje u saradnji sa Underhill Festom, u gradovima širom Crne Gore, u kojima je Filmski centar Crne Gore završio proces digitalizacije.

Revija dokumentarnog filma sutra u 20 sati u Kinu „Boka“ u Kotoru počeće projekcijama filmova „Procenti života“ Vladimira Perovića, koji na poetski način govori o čovjeku danas, životu koji mi među svim tim vrletnim građevina od betona, stakla i metala vodimo, udaljeni od prirode i „Doline“ Miljana Vučelića, u kome tokom tropskog ljeta pratimo sezonu proizvodnje domaćeg duvana u selu nadomak Podgorice. Nakon toga u 21 sat biće prikazan film „Yu grupa – Trenutak sna“ Darka Lungulova, o rokenrol grupi koja je nadživjela zemlju po kojoj je dobila ime, ali i priča o porodici i o Jugoslaviji.

U srijedu, 19. juna u 20 sati u biće upriličena projekcija filma „Porodica na određeno vrijeme“ Seada Šabotića. Film je svjetsku premijeru imao na nedavno završenom Beldoks festivalu, a reditelj u njemu traga za Gorčinom, junakom svog filma, uz pomoć prijatelja Dragana. Put ih vodi u Gorčinovo rodno selo, gdje se gubi u izolovanim selima, pretvarajući potragu u alegorijsko putovanje u nepoznato. Potom, u 21:10 h publika može da pogleda film „Dezerteri“ Damira Markovine, o o školskoj generaciji bosanskohercegovačke mladosti iz grada Mostara pogođene razornim ratom na pragu zrelosti.

Ulaz na projekcije je 3 eura.

Najčitanije