24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

UPSUL: Bolji uslovi za spasioce, brže reagovanje na pozive

UPSUL: Bolji uslovi za spasioce, brže reagovanje na pozive
FOTO UPSUL

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) nabavila je stambeni kontejner za potrebe Odsjeka za traganje i spašavanje na moru, odnosno za boravak posade i smještaj SAR opreme, saopštili su iz UPSUL.

Kontejner je smješten u AD Marina Bar.

-Ovo preduzeće nam je obezbijedilo lokaciju na kojoj je postavljen objekat UPSUL-a, koji će koristiti spasioci koji dežuraju 24 sata dnevno, sedam dana nedjeljno, tokom čitave godine.

Nabavkom ovog stambenog kontejnera, radni uslovi spasilačkih jedinica UPSUL podignuti su na veći nivo, a njihovo reagovanje na pozive za opasnost sa mora biće brži i efikasniji-dodaju iz UPSUL.

Ovaj stambeni kontejner nabavljen je u cilju unapređenja sistema Službe traganja i spašavanja na moru, a sredstva su obezbijeđena iz donacije Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore (ACV).

Pored kontejnera, iz donacije ACV nabavljena je i specijalna oprema sa spasioce za boravak na moru koja ima visoke standarde zaštite od UV zračenja.

Uprava pomorske sigurnosti

-Takođe, posebno ističemo i nabavku SAR lutke, koja je u skladu sa IMO standardima za uvježbavanje spasilačkih timova, gdje ulažemo u konstantnu obuku ljudstva kao ključan faktor za spremnost u hitnom reagovanju.

Nastavićemo da unapređujemo opremu i uslove za traganje i spašavanje na moru, a sve u cilju brzog odgovora na pozive i podizanja bezbjednosti plovidbe-poručili su iz UPSUL.

Najčitanije