32 C
Kotor

Slušaj online radio

Urušio se krov u zračnoj luci u Delhiju, jedan mrtav, letovi otkazani

Ilustracija, zračna luka u New Delhiju – Foto: saiko3p / Shutterstock

Krov u Međunarodnoj zračnoj luci Indira Gandhi u glavnom gradu Indije Delhiju urušio se u petak pod obilnom kišom i vjetrovima. Jedna je osoba poginula, a letovi su otkazani, objavili su dužnosnici.

Dio svoda u odlaznom terminalu urušio se rano ujutro, pri čemu je nekoliko osoba ozlijeđeno, rekao je novinarima indijski ministar zrakoplovstva.

– U cijelom terminalu, jednom od tri u najprometnijoj zračnoj luci u zemlji, provedena je evakuacija i naređena je istraga o urušavanju, rekao je ministar Kinjarapu Rammohan Naidu.

Pedeset domaćih letova je otkazano, odnosno odgođeno, prema podacima platforme za praćenje letova Flightradar24.

Osmero ozlijeđenih prevezeno je u bolnicu, rekao je Atul Garg, direktor delhijske vatrogasne službe.

Indijske televizije prikazale su taksi zgnječen ispod slomljenog metalnog stupa na ulazu u terminal, koji uglavnom koriste niskotarifni prijevoznici IndiGo i SpiceJet za domaće letove.

Incident se dogodio u 5 ujutro po lokalnom vremenu, što je obično prometno vrijeme za domaće letove, stoji u priopćenju zračne luke objavljenom na X.

Na području zračne luke palo je oko 148,5 milimetara kiše tijekom tri sata, više od prosjeka za cijeli lipanj, prema indijskom meteorološkom uredu.

Mnogi drugi dijelovi Delhija također su poplavljeni, a automobili zarobljeni u vodi visokoj metar.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije