26 C
Kotor

Slušaj online radio

Uskoro tender za izgradnju mosta preko Tare između Crne Gore i BiH

Šćepan polje – Foto: Google Earth/Printscreen)
Stekli su se pravni i tehnički uslovi da se pristupi izradi tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova i nadzor na projektu izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-3 na lokaciji Šćepan Polje (Crna Gora) i magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum (Bosna i Hercegovina) i priključnih graničnih dionica.
Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, na sastanku zajedničkog operativnog tijela formiranog od predstavnika Crne Gore i Bosne i Hercegovine dogovoreno je da se u narednih 60 dana objavi javni poziv za izbor izvođača radova i nadzor.
– Izgradnja ovog mosta i pristupnih saobraćajnica sa strane Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ima za cilj značajno unapređenje bezbjednosti i protočnosti saobraćaja kao i bolju povezanost dvije države – saopšteno je.
Sporazumom dviju zemlje je utvrđeno da će ukupnu cijenu za gradnju mosta, troškove stručnog građevinskog nadzora, nadzora nad izvođenjem radova i uređenje riječnog korita na području mosta, strane finansirati u jednakim iznosima (po 50%).
Sastanak je sa crnogorske strane predvodio Miroslav Mašić, v.d generalni direktor Direktorata za državne puteve Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a sa bosanskohercegovačke Zoran Andrić, pomoćnik ministra za transportnu infrastrukturu, pripremu i implementaciju projekata u Ministarstvu komunikacija i transporta.
Izvor:eKapija

Najčitanije