23 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješno završeni Memorijal braće Ivanović i Spinel kup

Foto JK Lahor

Jedriličarski klub Lahor je tokom proteklog vikenda uspješno organizovao regatu “Spinel Kup” i Memorijal kapetana Marka i Joza Ivanovića uz učešće 42 takmičara i takmičarki iz Boke Kotorske.

Takmičenje je raspisano za klase Optimist, ILCA4 i ILCA6 a prijavilo se ukupno 32 u klasi Optimist (od čega 9 djevojčica) i 10 u klasi ILCA (uz učešće 4 djevojke).

Foto JK Lahor

Prvog dana jedrenja uz maestral jačine 5-12 čvorova odjedrene su tri regate što je bio i ukupan učinak jer je tokom drugog dana falilo vjetra pa se na regatno polje nije ni isplovilo.

U klasi Optimist Risto Milojević iz JK Jugole Grakalić je ponovo bio najbolji. Ovoga puta uz znatnu prednost u odnosu na ostale takmičare. Za njim je slijedio dvojac iz Lahora Damir Đešević i Nika Živković (zlatna u konkurenciji djevojčica). Valentina Đorđević uspjela je da se pozicionira kao srebrna djevojčica i bronzana takmičarka uzrasta do 12 godina.

U klasi ILCA4 je bilo neizvjesno do samog kraja ali je naš Aleksa Roganović uspio da prvim mjestom u poslijednjoj trci osigura zlato u generalnom plasmanu. Srebro i bronzu su zaslužile Vanja Strahinja i Ekatarina Ivanova, obje iz JK Lahor. U ženskoj konkurenciji Vanji i Kaći se pridružila Isidora Kovačevć koja je takođe nastupala za JK Lahor.

Foto JK Lahor

U klasi ILCA6 sva tri mjesta osvojili su takmičari JK Lahor a prva je bila Nina Strahinja sa tri prva mjesta a slijedili su je Marko Vujović i Iv Frolov.

Još jednom je na takmičenju nedostajao kompletan sastav JK Delfin što bi doprinjelo jačoj konkurenciji i neizvjesnijim rezultatima.

Organizaciju regate pomogla je T.O. Kotor i “Spinel”. Posebnu zahvalnost dugujemo Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama kao i pilotima Luke Kotor.

Rezultati ovdje 

Najčitanije