17 C
Kotor

Slušaj online radio

Uz Gorana Karana počeo 22. Internacionalni ljetnji kotorski karneval (Foto, Video)

22. Internacionalni ljetnji kotorski karneval svečano je otvoren sinoć defileom mažoretki, Gradske muzike i svečanim podizanjem zastava. Nakon što je defile prošao starim gradom čime je najavio početak velike ljetnje senzacije kada je Kotor u pitanju, prisutnima se obratio i direktor Turističke organizacije Kotora Jovan Ristić.

“Ovo je jedna od onih fešti koju svi sa nestrpljenjem čekamo i kojoj se radujemo. Nadam se da će te uživati u ove tri večeri i da će te provesti nezaboravne trenutke u našem gradu, te da će to biti još jedan od razloga da nam se redovno vraćate”, kazao je on.

Ristić se tom prilikom zahvalio NVO “Fešte” koji svake godine, kako je istakao, prirede raznovrstan i sadržajan program, koji Kotorani pamte i čekaju cijelu godinu.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja karnevala prisutnima se obratio i kapo karnevala Luka Knezović, poželio svim gostima dobrodošlicu i najavio nezaboravnu zabavu koja će Kotor obaviti u naredna dva dana.

Nakon podizanja zastava uslijedio je koncert hrvatskog pop pjevača Gorana Karana, kojeg je kotorska publika dočekala sa gromoglasnim aplauzom.Prije koncerta je kazao, kroz razgovor da je ljubav i dobra energija sa Crnom Gorom, a posebno sa Kotorom obostrana, te da se uvijek rado odazove svakom pozivu.Kako je istakao, bokeljski mentalitet je jako sličan splitskom i dodao da su fešte nešto  čemu se uvijek obraduje.

22. Internacionalni ljetnji kotorski karneval

“Sada je ljetnja sezona i velike su gužve, ja to sve razumijem, jer je tako i kod nas u Splitu. Zato planiram Kotor posjetiti opet u oktobru i tada ću definitivno uživati, na miru, u svim njegovim ljepotama. Moje pjesme jako lijepo idu na ovaj kamen i ovo more i to je dobitna kombinacija”, rekao je Karan.

Program 22. Internacionalnog ljetnjeg kotorskog karneval   se nastavlja u petak 2. avgusta velikim abrumom ulicama Starog grada i koncertom grupe “Cubalcanica” od 22 sata.

22. Internacionalni ljetnji kotorski karneval

Centralni događaj, karnevalska povorka 22. Internacionalnog ljetnjeg kotorskog karnevala je planirana za subotu 3. avgusta duž glavne saobraćajnice kroz Kotor od 21 sat nago čega slijedi Karnevalska noć na kojoj će posjetioce zabavljati Toć i Polkahaliki.

Najčitanije