17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Uz Natali Dizdar održano četvrto izdanje Portonovi veče vina

Četvrto izdanje Portonovi veče vina u organizaciji marine Portonovi i kompanije De Vinos održano je sinoć i okupilo je  brojne vinare iz regiona, Evrope ali i Crne Gore. Da ugođaj bude što ljepši potrudila se hrvatska pop pjevačica Natali Dizdar, koja je napravila sjajnu atmosferu.

Prema riječima organizatora Željka Uljarevića vinski događaji koji organizuju tokom ljeta uvijek su zahtjevni, jer je kako je rekao, ljeto upravo period kada se svi vinogradari pripremaju za berbe. Kako je kazao, trudili su se da okupe veliki broj njih i istakao da su se u Portonovom okupili samo najbolji predstavnici.

“Večeras je ovdje blizu 50 vinarija, u prosjeku svaka od njih je predstavila oko sedam vrsta vina. Mislim da će za sve ljubitelje vina ovo biti zaista raznoliko veče, gdje će imati priliku da probaju različite sorte. Crnogorski brendovi su definitivno najbrojniji, zatim Srbija, Hrvatska, Italija Slovenija, Španija i Italija”, kazao je on.

Vinarija Kovačević sa Fruške Gore preko 30 godina njeguje i širi vinsku kulturu u Srbiji. Kako je naveo menadžer Branislav Ćaćić njihova vina su veoma zastupljena u Crnoj Gori i već imaju svoje korisnike.

Portonovi veče vina

“Veoma smo dobro zastupljeni, pogotovo na primorju ali je uvijek dobro iznova se predstaviti posebno na jednom ovakvom mjestu kao što je Portonovi rizort. Uvijek imamo nekih noviteta, i ovo je odlična prilika da ih predstavimo. Večeras smo ovdje prezentovali Sauvignon i Chardonnay bijela organska vina u našoj proizvodnji, dva pjenušava vina, Traminac koji je uvijek interesantan publici”, rekao je on.

Natali Dizdar nije krila oduševljenje ljepotama Portonovi rizorta. Kako je istakla, prethodni period je za nju bio radan i  kazala, da nakon nastupa u Crnoj Gori odlazi na zasluženi odmor.

“Nakon pet pjesama koje su izašle prošle godine u oktobru ću predstaviti svoj novi album pod nazivom “Zadnji dan ljeta”. Ova cijela ljetna turneja najavljuje upravo te novitete, nakon kratkog odmora, krećemo na turneju sa novim albumom”, rekla je ona.

Natali je istakla da uvijek ima lijepu komunikaciju sa crnogorskom publikom, te da je na koncertu pjevala pjesme sa svojih prvih albuma, kao i neke koje nisu njene ali koje rado izvodi i privatno sluša. Iako su je na početku karijere okarakterisali kao nekomercijalnu umjetnicu, čije pjesme i neće imati takav eho kod publike, Natali je postala miljenica pop zaljubljenika širom regiona. Za to kaže da je presudila dosljednost, predanost ali i talenat.

“U prethodnom periodu i nismo tako često dolazili u Crnu Goru, tako da se radujem što smo opet na ovim prostorima. Nakon Portonovog odlazim u Podgoricu gdje nismo svirali jako dugo i veoma se veselim ovim druženjima”, poručila je ona.

Najčitanije