21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Užitak za ljubitelje višeglasnog pjevanja- Drugi horski festival u Kotoru

Užitak za ljubitelje višeglasnog pjevanja- Drugi horski festival u Kotoru
Horski festival 2023.

Nastupom Kamernog hora Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i mješovitog hora Srpskog pjevačkog društva ”Jedinstvo” (1839) u petak, 28. juna od 21.30 sati na trgu između crkava Sv. Luke i Sv. Nikole, a ispred Muzičke škole “Vida Matjan” u Starom gradu biće otvoren drugi Festival horske muzike u Kotoru.

Prethodno će u 19. 30 sati u kamernoj dvorani Crkve Svetoga Duha nastupiti Muška vokalna grupa “Panonika” iz Zrenjanina i vokalni sastav “Res miranda” iz Novog Sada.

Jedinstvo koncert program

Ljubitelje horske muzike očekuje bogat i lijep program i tokom dvije večeri vikenda: u subotu u 21.30 sati će u Crkvi Sv. Nikole nastupiti Hor SPD “Jedinstvo (1839) Kotor, Hor Hrama Svetog Save iz Beograda i Kamerni hor MA Univerziteta Istočno Sarajevo, a u nedjelju će se u završnici programa na Trgu Sv. Luke od 20.30h predstaviti Hor “Sveti Apostol i Jevanđelista Marko” iz Podgorice.

Naziv Festivala je „kompilacija“ mota „Pjesmom srcu-srcem rodu“ i refrena iz himne „Jedinstva“: „U jedinstvu i s Jedinstvom svem` na susret smijemo poć`”. Organizatori Horskog festivala, a na inicijativu dirigenta i prof. dr Mihajla Lazarevića, su entuzijasti iz SPD „Jedinstvo“ uz podršku Opštine i TO Kotor.

 /M.D.P./

Najčitanije