25 C
Kotor

Slušaj online radio

Veliki koncert Jorgosa Dalarasa u subotu, 14. septembra u Herceg Novom

Veliki koncert Jorgosa Dalarasa u subotu, 14. septembra u Herceg Novom
Jorgosa Dalaras

Koncert čuvenog grčkog gitariste, pjevača i kompozitora, Jorgosa Dalarasa, kao završni program 18. GASF-a, biće održan u subotu, 14. septembra, u Herceg Novom, sa početkom u 20.00 časova, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare. Zbog nestabilnog vremena, preostaje da se u narednim danima donese odluka da li će spektakl biti upriličen na Kanli kuli ili u Dvorani Park, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

U susret dolasku u Herceg Novi, Dalaras je poručio da očekuje sjajnu atmosferu ma gdje da se koncert desi i da se raduje da sa novskom publikom zajedno zapjeva neki od svojih i svjetski poznatih hitova.
Osnivač i direktor GASF-a i direktor Guitar art festa u Beogradu, Boško Radojković, pojasnio je da će u petak biti poznato mjesto održavanaja koncerta, u zavisnosti od vremenske prognoze, ali je sasvim sigurno da će publika u Herceg Novom uživati u jedinstvenom spektaklu.

„Zbog kompleksnosti scenografije, već u petak ćemo odlučiti da li će koncert biti na Kanli kuli ili u Dvorani Park, o čemu će publika biti obavještena. U svakom slučaju, ukoliko koncert bude u Dvorani Park, publika će moći da karte kupljene za Kanli kulu odmah zamjeni na ulazu u dvoranu. Početak koncerta je u 20.00 časova. U ekipi koja dolazi sa Dalarasom je pet ljudi koji su zaduženi samo za scenu uz menadžment, kao i 12 muzičara, od kojih su dva vrlo poznata pjevača i 10 muzičara sa kojima konstatno nastupa i ne potvrđuje koncerte ukoliko nema svoju ekipu na okupu i tehniku koja je garant autentičnog zvuka“, kazao je Radojković i najavio da publiku očekuje najmanje 90 minuta programa ispunjenog Dalarasovim hitovima i rebetiko muzikom.

Kako je kazao, premda je veliki koncert Dalarasa bio izazov za cijelu ekipu uključenu u realizaciju GASF-a, smatra da je to prava priča kojom će biti ojačana veza između Grčke i Crne Gore.

„Koliko sam upućen, nije bilo većih grčkih umjetnika bar u zvaničnim festivalskim programima, zbog toga sam i ponosan što prvi put dovodimo ovakvo veliko, kultno ime. Ima danas mnogo ekstremno popularnih pjevača u Grčkoj, ali Jorgos Dalaras je institucija, legenda koja i dalje živi i veoma sam srećan što ćemo imati priliku da ga vidimo i čujemo u Herceg Novom“, kazao je Radojković.

Zahvalio je na skoro dvodecenijskoj podršci cijelom gradu i ljudima koji u gradskim institucijama rade punim srcem.

Od osnivanja, uz GASF je Opština Herceg Novi, a sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo, pohvalila je posvećenost i predanost organizatora u pripremi programa ovog festivala.

„Koncert Jorgosa Dalarasa svi željno iščekujemo, ali su i koncerti tokom prvog dijela ovogodišnjeg GASF-a bili posjećeni i organizovani na način kako to svih ovih godina odlično radi ekipa GASF-a. Idemo u susret najvećem koncertu koji bi u jednom dijelu mogao i da nam bude smjernica da bogato novsko kulturno ljeto završavamo narednih godina lijepim koncertom na otvorenoj sceni tvrđave Kanli kula ili Forte Mare“, istakla je sekretarka Zambelić Pištalo.

Tradicionalni pokrovitelji GASF-a su Opština Herceg-Novi i gradska Turistička organizacija, a partneri i prijatelji su ambasade Španije, Švajarske i Grčke, zatim Evropska kuća u Podgorici, delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, kompanija Roche, Hotel Sun Resort Herceg Novi, Muzička škola Herceg Novi i Euro Unit, a organizaciju festivala podržao je JUK Herceg fest.

Najčitanije