20 C
Kotor

Slušaj online radio

VK Jug: protiv Primorca možemo da budemo domaćini samo u Dubrovniku

VK Jug: protiv Primorca možemo da budemo domaćini samo u Dubrovniku
Bazen-Dubrovnik (Foto: jug.hr)

Čini se da od dogovora Vaterpolo kluba Primorac i hrvtaskih predstavnika u regionalopj ligi neće biti ništa – to je bar sigurno kada je u pitanju Jug.

Klub iz Duborvnika saopštio je da ne želi da bude domaćin Kotoranima na neutralnom bazenu.

“Uprava VK Jug na sjednici održanoj 11. septembra 2024. jednoglasno je donijela odluku: Naš klub neće igrati domaće utakmice protiv kotorskog Primorca u sklopu Regionalne vaterpolo lige na ‘neutralnom’ bazenu, te domaćini možemo da budemo jedino na svom bazenu u Dubrovniku, u Gružu”, saopštio je Jug.

Spor između Primorca i hrvatskih klubova nastao je zbog naziva bazena u Kotoru, koji nosi nosi ime legendarnog vaterpoliste kotorskog kluba Zorana Džimija Gopčevića. Iz Hrvatske ga optužuju za ratne zločine u logoru Morinj, pa je na isistiranje Ministarstva turizma i sporta te zemlje donijeta odluka da hrvatski klubovi i reprezentacija ne gostuju u Kotoru.

Činilo se da je rješenje pronađeno tako što je saopšteno da će Primorac klubove iz Hrvatske dočekati na neutralnom bazenu u Crnoj Gori, a hrvatski predstavnici kao domaćini protiv Kotorana igrati na neutralnim bazenima u svojoj zemlji, ali iz Dubrovnika je stigla jasna poruka.

Najčitanije