16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Yahoo smjestio Istru među dvanaest najboljih destinacija na svijetu

Istra

Istra je na popisu 12 najboljih destinacija u svijetu koje Yahoo preporučuje za putovanja u 2020. godini.

Istra se tako našla u odabranom društvu, među rijetkim odredištima u svijetu u kojima se nudi veća vrijednost za novac i pruža prilika za širenje vidika te ih Yahoo preporuča kao izvrsne alternative Mallorci i Marbelli u Španjolskoj, kamo Britanci rado putuju.

U članku pod naslovom “Vrhunske destinacije za odmor 2020: 12 najboljih mjesta za putovanja iduće godine” urednica Francesca Specter predstavlja Istru kao srcolik poluotok na sjeverozapadu Hrvatske. Opisuje ju kao mjesto lišeno gužvi, s dugom obalom i šljunčanim plažama, a za ilustraciju je odabrala atraktivnu fotografiju Rovinja, snimljenu iz zraka.

Na popisu su i engleska pokrajina Kent, portugalska pokrajina Algarve te Asturija na sjeveru Španjolske, a iza Istre slijede Kanarski otoci, južna Goa, čileanski Lake District, šrilanski Kalkudah Beach, Fort Cochin u Indiji i Nicoya u Kostariki te francuski Arles i grčki Peloponez.

– Odlične vijesti s inozemnih tržišta pristižu gotovo svakodnevno na adresu Turističke zajednice Istre, a ovo je posljednji u nizu iznimnih uspjeha koji svjedoče o jačanju reputacije i prepoznatljivosti naše destinacije na svjetskim tržištima, poručuju iz TZ-a Istarske županije.

Najčitanije