11 C
Kotor

Slušaj online radio

“Za djecu je DOBRO pozorište!”

za djecu je dobro pozoriste 2018

Predstava Subotičkog dečjeg pozorišta, sa kojim se naša publika upoznala još na početku kampanje “Za djecu je DOBRO  pozorište!” 2012. godine, gostuje u Herceg Novom u četvrtak 13. septembra.

Učestvujući na Međunarodnom festivalu lutkarstva, koji počinje u srijedu i traje do nedjelje u Podgorici, ovaj divni ansambl po treći put dolazi u naš grad.

PAR CIPELA je, po smiješno tužnoj priči Pjera Griparija, dramatizovao i režirao Todor Valov, a predstava je već nagrađena na više međunarodnih festivala.

Evo šta o predstavi kaže reditelj:  “Nekome od vas učiniće se već viđena, drugima sentimentalna, trećima komična, ili pak nedovoljno ozbiljna i dubokoumna. Međutim, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim i nezainteresovanim, a čini mi se da je to najvažnije. Zato što ono, što odlikuje pravog čoveka je sposobnost da oko sebe čuje i razume problem drugih. Da ne bude egoista… U ovoj priči ima od svega i za svakog ponešto. Mislim da je ona toliko istinita koliko i sam život. I tako mudra kada nas podseća da smisao našeg, ljudskog života određuje nešto najvažnije, najbolje i najlepše u njemu: Ljubav.

Baš zato sam i odlučio da je pretvorim u predstavu, koju ćete videti.”

U predstavi igraju: Sanja Moravčić, Greguš Zalan, Kalo Bela. Preporučena je djeci uzrasta 4 + , početak predstave je u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Ovo gostovanje podržao je gradski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, a organizator je JUK Herceg fest.

Najčitanije