10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Za vikend uhapšeno 45 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policija

Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 45 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopštili su iz Uprave policije.

Navodi se da je saobraćajna policija u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 46 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet osoba teže povrijeđeno, a 13 lakše.

„Pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 159 prekršajnih prijava, izdali 1.059 prekršajnih naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšeno 45 vozača, od čega 18 u Podgorici.

Kako su naveli, dva vozača iz Podgorice zatečena su da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola u koncentracijama većim od dva promila.

„Mobilna jedinica saobraćajne policije je na auto–putu zaustavila vozača M.V. (62) iz Podgorice i utvrdila da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,52 promila“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je on prilikom hapšena omalovažavao službenike policije.

Iz Uprave policije apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije