24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Za vikend uhapšeno 77 vozača

Za vikend uhapšeno 77 vozača
Policija

Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 77 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, kao i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Iz Uprave policije su saopštili da je, od petka do ponedjeljka, na crnogorskim putevima evidentirano 67 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam osoba teško povrijeđeno, a 24 lakše.

Kako su naveli, u istom periodu pripadnici saobraćajne policije podnijeli su 168 prekršajnih prijava, izdali 1.251 prekršajni nalog, privremeno oduzeli devet pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

„Uhapšeno je 77 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da su, od tog broja, 63 vozača uhapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini ili pod dejstvom droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Kako su kazali, 14 vozača uhapšeno je zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Iz policije su rekli da su 32 vozača uhapšena u Podgorici, sedam u Tivtu i šest u Budvi.

„Policija je u Nikšiću uhapsila R.M. zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,26 promila, kao i državljanina Švajcarske Ć.G, koji se kretao vozilom brzinom od 131 kilometar na sat (km/h) na dijelu puta gdje je ograničena brzina kretanja na 60 km/h“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije