24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zadovoljni rezultatima – Budžet TO Herceg Novi uvećan za više od 200.000 EUR-a

Herceg – Novi – foto Boka News

Turistička organizacija Herceg Novi ostvarila je pozitivan finansijski rezultat u ovoj godini, koji je uvećan za preko 200.000 eura, sa prvobitno planiranih 1.907.201 eura na realizovanih 2.112.030 EUR-a, konstatovano je na petoj redovnoj sjednici Skupštine Turističke organizacije.

Realizacija osnovnih izvora finansiranja izvršena je skoro 103,67% u odnosu na planirano kada je u pitanju prihod od turističke takse i 98,57% kada je u pitanju članski doprinos.

Realizacija prihoda po osnovu boravišne takse iznosi 106,22%, navedeno je u obrazloženju Odluke koja je usvojena na predlog predsjednika Opštine Stevana Katića, koji predsjedava Skupštinom Turističke organizacije.

Kako se moglo čuti tokom sjednice, postignut je značajan rezultat – prema pokazateljima Monstata za period od 01. januara do 01. oktobra u kolektivnom smještaju boravilo je 38,77% više turista i ostvareno je 21,13% više noćenja nego u istom periodu prošle godine.

Statistika Turističke organizacije, urađena prema evidenciji prijave gostiju u turističko-informativnim biroima, pokazuje da je, zaključno sa novembrom, u individualnom smještaju ostvareno preko dva miliona noćenja. Kada je u pitanju broj ostvarenih noćenja, na sjednici su posebno istaknuti podaci iz februara i marta kada je ostvareno oko 36.000 noćenja i premašeni rezultati prethodnih godina, a za šta je zaslužan Praznik mimoze.

Herceg Novi -Šetalište Pet Danica – foto TO HN

Na petoj redovnoj Skupštini usvojen je i Program rada i Finansijski plan za 2020. godine. Programom su definisane smjernice za djelovanje, a Finansijski plan za sledeću godinu utvrđen je na 2.120.000 eura.

Razmatrana je i prihvaćena kao kvalitetna ovogodisnja Anketa turista koju je sprovela Turistička organizacija Herceg Novi. Izraženo je zadovoljstvo zbog pozitivnih ocjena, ali i zaključeno da je u određenim segmentima potrebno poboljšanje kvaliteta.

Jedna od ocjena odnosi se na čistoću plaža koju je neophodno unaprijediti, te u komunikaciji nadležnih službi, Morskog dobra i zakupaca osigurati da kupališta budu uredna tokom svih dvanaest mjeseci.

Najčitanije