17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Završen treći Crnogorski vaterpolo kamp

vaterpolo kamp

Treći po redu Crnogorski vaterpolo kamp u organizaciji naših vaterpolo šampiona, Damjana Danilovića i Vjekoslava Paskovića, završen je u nedjelju, 23.avgusta. Tokom sedam aktivnih dana polaznici ovog kampa, koji je otvoren za sve dječake i djevojčice u uzrastu od 9 do 17 godina, imali su priliku da uče pravila i tehnike vaterpola od iskusnih igrača i trenera time unapređujući svoje vještine kako u sportskoj igri tako i plivanja.

„Fokus kampa bili su treninzi koje smo imali dva puta dnevno ali smo organizovali i druge sadržaje edukativno-zabavnog karaktera kako bi djeci ovaj period protekao u lijepoj atmosferi. Dosta vremena proveli smo i u nautičkom naselju Porto Montenegro gdje su djeca uživala u ponudi Blue Room-a, posjeti Muzeju nautičkog nasljeđa i čuvenoj podmornici Heroj, ali i na treningu na PMYC bazenu. Pored toga, organizovali smo i izlet barkom do Plave Špilje i posjetu Akva Parku u Budvi, a tu je i nezaobuilazno predavanje na temu sportske psihologije,“ istakao je Vjekoslav Pasković.

Vaterpolo klub Primorac iz Kotora bio je domaćin na prijateljskoj utakmici sa učesnicima kampa, demonstrirajući ljepotu igre i sporta u sjajnoj attmosferi.

Više nego aktivni program i lijepo druženje na obali bili su sjajna prilika da se djeca upoznaju i sklope nova prijateljstva koja će trajati.

„Imali smo i par učesnika iz inostranstva, dok je većina bila iz Crne Gore, što nije iznenađujuće s obzirom na cjelokupnu situaciju. Bilo je dosta interesovanja tokom godine ali zbog restrikcija u putovanju mnogi učesnici su morali otkazati. Zadovoljni smo što se kamp ipak održao i što su djeca otišla kućama zdrava i sa lijepim uspomenama“, dodaje Damjan Danilović.

Vaterpolo kamp u Tivtu

Tokom kampa su strogo poštovana sva pravila NKT-a i organizacioni tim je izuzetno zadovoljan što su uspjeli organizovati jedno lijepo sportsko okupljanje. Kao i svake godine, učesnici iz Crne Gore imali su povoljnije uslove učešća a sve u cilju popularizacije vaterpola kao sporta.

Zahvaljujemo najvjernijim sponzorima koji su nas i ove godine podržali Opština Tivat, Porto Montenegro i Luštica kao i ostalim sponzorima i prijateljima kampa koji su nam pomogli u različitim segmentima organizacije, saopštili su Danilović i Pasković.

Najčitanije