29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Završnica CIM Foruma sa Jelisavetom Sekom Sablić

Seka Sablić

Na CIM Forum došlo se srcem, a otišlo sa velikim osmijehom, za šta je posebno zadužena jedna i neponovljiva Jelisaveta Seka Sablić koja se  na posljednjem panelu za ovu godinu,  u svom stilu osvrnula na važnost kulture i ulaganja u kulturu kao jednog od ključnog segmenta društva.

Toko završnog dana organizovano je niz intersenatnih panela „Šta je nekad značio sat, a sada minut“ gdje su o komunikaciji govorile Aida Ramusović, Eleonora Albijanić, dimitrije Krnjajski i Ana Dedović, preko „Od anonimnosti do prepoznatljivosti na TV“ sa sjajnim panelistima Danilom Mašojevićem, Duškom Vučinić, zenitom Đozićem i Marijom Razić. Da li su društvene mreže sjaj ili sjenka objasnile su gostima Nataša Kovačević Njezvanova i Brankica Raković. Na panel diskusiji o „Transformacija regiona: EU fondovi i Zapadni Balkan“ gdje su učestvovali Nataša Kraljević, Milan Vračar i Krešimir Budiša razgovaralo se o izvorima finansiranja kreiatvnih industrija uz podršku EU Fondova. U okviru segmenta Kreativna Crna Gora predstavili su se brojni panelisti u predivnom ambijentu kreativnog Hub-a, nekadašnjeg zatvora koji je renoviran upravo uz pomoć EU fondova.

O razvoju kreativnih industrija u Crnoj Gori govorii su Marija Sarap, Edin Jašarović i Janko Ljumović.

Etika i marketing i koji su glavni izazovi za kreativne industrije predstavio je fantastični Lazar Džamić, dok je o efektivnom liderstvu predavanje držao Srđan Vukčević „Blue Coach“.

Master class na temu „Tajna moć komunikacije i njeni učinci“ održao je dr sc Nikša Sviličić i kao i prethodne godine ostavio bez daha publiku. Medijski izazovi i govori mržnje u digitalnom dobu predstavili su  Neđeljko Rudović, Draško Đuranović i Paula Petričević. Izuzetnu prezentaciju Logate-a na temu Inovacije i kreacije kroz primjere razvoja projekata održao je Ivica Tatar.

Popodnevne časove obilježili su smijeh i zabava uz Njuz net na temu „Satira u doba dezinformacija“, koju je dopunio poznati Dj Marko Nastić u okviru panela „Tehno koraci na Balkanu“. U istom duhu muzike nastupili su Bojana Vunturišević, Milica Fajgelj, Jelisaveta Mojsilović i Dejan Dedović Dedduh.

Na lejtnjoj pozornica uz finalni panel sa Jelisavetom Sekom Sabljić, dodijeljene su nagrade najkreativnijim i najboljim projektima u okviru segmenta CIM Awards.

Tri dana smijeha, zabave, poučnih tema i iskustava svih učesnika i gostiju učinili su da početak juna u Kotoru bude nezaboravan, pun emocija i utisaka  i time ostavili prostor da se kreira i izmašta još bolje četvrto izdanje za 2025. godinu.

Najčitanije