17 C
Kotor

Slušaj online radio

Zbog napada u Konavlima pritvorena dvojica albanskih državljana

Zbog napada u Konavlima pritvorena dvojica albanskih državljana
GP Vitaljina – foto M. Dobrilović Boka News

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je pritvor dvojici albanskih državljana koji se sumnjiče da su u subotu poslijepodne u Konavlima, nakon nesuglasica u prometu, pretukli dvojicu hrvatskih državljana, izvijestilo je Državno odvjetništvo (DORH).

Tužiteljstvo navodi da je sudac istrage na prijedlog dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva odredio 42-godišnjem i 23-godišnjem albanskom državljaninu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

U DORH-u preciziraju da 42-godišnjaka sumnjiče za nasilničko ponašanje, a 23-godišnjaka za nasilničko ponašanje u stjecaju s kaznenim djelom teške tjelesne ozljede.

U tužiteljstvu ističu kako postoji sumnja da su osumnjičenici u Karasovićima više puta rukama i nogama izudarali 32-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u napadu zadobio ozljede glave.

Uz to, sumnja se i da je 23-godišnjak više puta šakama udario 58-godišnjaka po glavi i tijelu te mu nanio tešku tjelesnu ozljedu.

Sukob zbog nesuglasica u prometu

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Postaje granične policije Gruda, dvojica albanskih državljana u dobi od 42 i 23 godine osumnjičena su za kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“, počinjeno na štetu 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, a mlađi osumnjičenik kazneno je prijavljen i za kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ počinjeno na štetu 58-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, u subotu, 27. jula, oko 18,30 u mjestu Vodovađa, na predjelu Bani u Konavlima, među njima pojavile su se nesuglasice zbog gužve na prometnicama koje vode prema MCGP-u Karasovići.

Dvoje hrvatskih državljana verbalno je napalo više osoba koje su se nalazile u koloni vozila od kojih ih je osumnjičeni dvojac napao i fizički, te starijem nanio teže, a mlađem lakše tjelesne ozljede.

S obzirom na to da se navedeni sukob dogodio zbog čekanja na graničnu kontrolu, smatramo važnim istaknuti da je tokom proteklog vikenda preko graničnih prijelaza koji graniče s Crnom Gorom (MCGP Karasovići i MCGP Vitaljina) prešlo 20.556 vozila i 71.708 putnika.

Tokom turističke sezone na graničnim prijelazima te Policijske uprave uobičajen je povećani priljev prometa, posebice u dane vikenda.

Upravo iz tog razloga, s ciljem osiguranja optimalnog rada i protočnosti putnika u vršnim opterećenjima, planira se i na granične prijelaze raspoređuje maksimalan broj policijskih službenika na maksimalnom broju ulaznih/izlaznih trakova.

Tako su na Graničnom prijelazu Karasovići tijekom ovog vikenda, kao i u ostalim danima intenzivnijeg prometa, gotovo stalno bila otvorena najmanje četiri traka na kojima se obavljala izlazna granična kontrola.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije