17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Žućenica fest – 20. jubilarno izdanje

Jubilarno 20. izdanje Žućenica fest-a u Tivtu održano je u subotu, 22. juna na gradskoj rivi Pine, čiji osnivač i organizator Organizacija žena Tivat, uz potporu Opštine Tivat i Turističke organizacije Tivat.

Program ovog gastro festivala pod nazivom “P(i)jat od žućenice” privukao je pažnju brojnih posjetilaca, koji su bili u prilici degustirati brojne delicije od žućenice. Žućenica fest 2024. Zadržala je internacionalni karakter jer je i ove godine ućešće uzela grupa gastronoma iz poljskog grada Skočova, kao i gosti iz Bjelorusije i Srbije.

U ime organizatora posjetioce je pozdravila predsjednica Organizacije žena Tivat, Blaženka Vučurović, feštu je otvorio predsjednik SO Tivat, Miljan Marković.

“Poštovane učesnice ove manifestacije, dragi gosti, zaista mi je drago što smo se okupili u ovako velikom broju. Kao što ste mogli čuti od predsjednice Organizacije žena, Žućenica fest je postao međunarodnog karaktera. Nadam se da će sljedeće godine biti mnogo više učesnika iz okruženja i to bi bilo zaista divno s obzirom da je ova manifestacija kroz godine postala jedan značajan tivatski brend i najljepša razglednica i najljepša vizit karta Tivta. Zahvaljujem ženama i njihovom gastronomskom umijeću. Proglašavam 20. Pjat o’ žučenice otvorenim. Uživajte,” poručio je Marković.

Gastro feštu uveličali su nastupom Glazbeno-prosvjetno društvo Tivat i Pljevaljski tamburaši.

Najčitanije