17 C
Kotor

Slušaj online radio

Zvuci Rock Opere u Portonovom – avgustovska noć koja se sa nestrpljenjem iščekuje

Zvuci Rock Opere u Portonovom – avgustovska noć koja se sa nestrpljenjem iščekuje
Portonovi marina – foto Portonovi

Na trgu Portonovi Marine, članovi Novosadskog big benda, hora i orkestra u subotu, 17. avgusta, s početkom u 21 sat, izvešće kompozicije različitih muzičkih žanrova, namijenjene publici svih generacija. Dugo najavljivani spektakularni koncert svojevrsna je kruna ljetnje koncertne sezone u Portonovom.

Ulaz na koncert je slobodan za sve posjetioce.

Novosadski big bend je osnovan 2003. godine od strane profesionalnih i renomiranih džez i pop muzičara Novog Sada. Tokom proteklih godina, orkestar je priredio više od 420 koncerata na gotovo svim kulturnim manifestacijama i festivalima u zemlji i regionu. Godine 2018. Pokrenuli su simfo-rock projekat ROCK OPERA. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, a kao vokalni solisti nastupaju Jana Šušteršič, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić, kao i članovi hora opere iz Novog Sada. ROCK OPERA spaja najbolje od rocka, džeza i opere, pa će publika moći da čuje neke od najpoznatijih numera svjetski poznatih bendova kao što su Queen, Led Zeppelin, Deep Purple i mnogi drugi, i to u nesvakidašnjem aranžmanu, a u prelijepom ambijentu Portonovi marine koja je i ove godine privukla neke od najljepših plovila na Jadranu.

U Portonovom ističu zadovljstvo dosadašnjim događajima i posjećenošću, uz dobre najave i za septembar.

“Ovo je peto Portonovi ljeto, i raduje nas da vidimo veliki broj posjetilaca svakoga dana, ali igostiju koji su izabrali upravo Portonovi One&Only Portonovi za svoju destinaciju ovoga ljeta’’, istakao je Rashad Aliyev, izvršni direktor Portonovog.

Portonovi

Pored Tijane Bogićević, nekadašnje učesnice Evrovizije, ove godine smo ugostili i Natali Dizdar, kao i simfonijski orkestar ‘Najbolje od 80-ih’’, te Mjesnu muziku Đenović’’, dodao je on.

Podsjećanja radi, Portonovi je ovog ljeta bio domaćin i raznovrsnih sportskih događaja, poput uzbudljivog Portonovi 3×3 Lite Quest turnira, Outdoor workout sesije, kao i Portonovi regate, koja je privukla pažnju svih ljubitelja sporta i avanture. Umjetnički i dječiji događaji takođe nijesu izostali. ‘’Plaže u Portonovom jedne su od najljepših u Crnoj Gori, jedna se našla i na Forbesovoj listi najljepših plaža u Evropi. Ovo je za nas važno priznanje, i dokaz kvaliteta i posvećenosti. Zato nas posebno raduje lijepo vrijeme, i nadamo se da će i septembar biti takav, te da će trend dobre posjećenosti da se nastavi i u Portonovom i u One&Only Portonovom, a samim tim i dolazak gostiju koji žele da budu na adresi o kojoj se priča” – zaključio je Aliyev.

Najčitanije