22 C
Kotor

Slušaj online radio

„Маintenance Forum 2018”

Banjević

Izvršni direktor Montenegro Airlinesa (MA) Živko Banjević predsjedavao je Međunarodnim naučnim-stručnim skupom „Маintenance Forum 2018”, koji se za vikend održao u Beogradu.

„Маintenance Forum” predstavlja vodeći forum za prezentaciju novih rezultata i mogućnosti u širokoj oblasti „Asset management“,“Maintenance 4.0“ ( Industrija i održavanje 4.0 ), „Maintenance & Reliability fundamentals“ ( Osnove održavanja i pouzdanosti ) i okuplja vodeće stručnjake iz oblasti mašinstva, saobraćaja, energetike, ekonomije, ekologije i kontrole kvaliteta. Forum takođe pruža priliku za susrete eminentnih privrednika iz regiona sa naučnicima, istraživačima i stručnjacima sa fakulteta“- saopšteno je juče iz MA.

U radu Foruma u Beogradu učestvovao je veliki broj stručnjaka, članova akademskih zajednica i predstavnika institucija iz cijelog svijeta: Velike Britanije, Njemačke, Belgije, Rusije, SAD, Kine, Kanade, zemalja regiona i drugih država.

Banjević koji je prije postavljenja za izvršnnog direktora, u nacionalnoj aviokompaniji bio dugogodišnji tehnički i direktor održavanja vazduhoplova, u svom izlaganju je govorio o organizaciji rada i sistemu održavanja vazduhoplova u MA, posebo ističući da visokokvalitetan kadar i najstroži standardi koji se primjenjuju u MA, putnicima garantuju komforno, sigurno i bezbjedno putovanje. MA u floti trenutno ima tri aviona tipa „embraer E-195“ i dva tipa „fokker F-100“, a ta kompanija priprema se za uvođenje u flotu novog  i nešto većeg tipa vazduhoplova srednjeg dometa, kapaciteta oko 130 sjedišta, a koji bi dogodine trebalo da zamijeni jedan od njena dva „fokkera“.

Banjević je, kako se navodi u saopštenju, istakao izvanredne finansijske i komercijalne rezultate MA u prva četiri mjeseca ove godine i najavio uspješnu ljetnju sezonu, u kojoj će MA prevesti oko 360 hiljada putnika.

Forum u Beogradu se pokazao kao odlična prilika za susret akademske naučne zajednice i stručnjaka iz privrede koji se bave održavanjem tehničkih sistema kao i upravljanjem sredstava – „Asset Management“. Učesnici Foruma su saglasni da treba raditi podizanju svijesti o značaju upravljanja održavanjem privrednih sistema i sredstava rada u svijetlu činjenice da digitalizacija omogućava veliki i brzi napredak, a da u mnogim zemljama se još nedovoljno ulaže u taj segment- stoji u saopštenju MA.

Izvor:S.L

Najčitanije