21 C
Kotor

Slušaj online radio

Učenici iz Tivta oduševljeni farmom magaraca u Martinićima – farma donirala mlijeko bolesnom učeniku

Martinići

Učenici V4 odjeljenja OŠ “Drago Milović” iz Tivta sa učiteljicom Nevenkom Saveljić u subotu su posjetili farmu magaraca u Martinićima kod Danilovgrada.

Saradnja V4 i vlasnika farme  Darka Saveljića počela je kada i njihovo školovanje. Bili su među prvima koji su posljetili Solila, učestvovali u pravljanju kućica za ptice a Saveljić kao čuveni ornitolog i direktor Centra za proučavanje ptica im održao prvo predavanje.

Za učenike V4 izlet će ostati u trajnom sjećanju jer je njime obilježen kraj petogodišnjeg školovanja i rastanak od omiljene učiteljice Nevenke Saveljić.

Troškove izleta sponzorisala je naša sugrađanka Bernarda Moškov, želeći učenicima pokloniti nešto edukativno i originalno. Na putu do Martinića, V4 je imalo pauzu kod restorana “Konak” na Cetinju a vlasnik Pajo Jabučanin, veselu grupu je častio doručkom.

Martinići

Vlasnici farme magaraca koja postoji duže od dvije godine i osnovana je radi očuvanja životinjske vrste u izumiranju, porodica Saveljić, donirala je pet flašica magarećeg mlijeka za učenika V4 razreda iz Tivta koji boluje od bronhitisa.

Odjeljenje V4 i nastavnica Nevenka Saveljić zahvaljuju svima koji su pomogli da još jedan dan školovanja prođe u edukaciji i dobrom raspoloženju.

Martinić

Tivćanka 40 hiljaditi posjetilac farmu magaraca u Martinićima

Farmu magaraca u Martinićima u subotu je registrovala 40 hiljaditog posjetioca. To je naša sugrađanka Vlatka Bojić koja je zahvalila na, kako je rekla, “časti” i pohvalila pažnju koja se posvećuje plemenitim životinjama – magarcima.

Najčitanije