11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Radnici Brodosplita: ”Očajni smo i zabrinuti, kad će završiti naše muke?”

Brodosplit

Već dugo traje agonija radnika “Brodosplita” koji i ovaj mjesec žive u neizvjesnosti. Izgleda da za radnike kojima je posao u ovoj tvrtki ”kruh” nema izlaza iz ponora i neizvjesnosti, javlja Dalmacija danas.

Portal Dalmacija danas prenosi izjavu radnika ”Brodosplita” koji je htio ostati anoniman.

Na našim računima još nije vidljiv nikakav iznos za platu. Danas je zadnji u mjesecu i trebala je već ‘sjesti’. Kako da vam to kažem, nama je svaki mjesec ‘drama’. Niti znamo kad ćemo dobit platu, niti kolika će biti. Ta neizvjesnost sve radnike ubija. Previše je negativne energije među nama, jer, od nečega moramo živjeti.

Neki su na minimalcu, neki su na državnim potporama. Prošli mjesec smo dobili platu nekoliko dana prije, nije se čekalo zadnji dan, tako da, ovo me već zabrinjavaAtmosfera među radnicima je loša. Ljudi tu rade po 30-40 godina i kazuju da nikad nije bilo ovako jadno. A uz to, nitko ne mari o njima, kad da nikad tu nisu bili”, izjavio je radnik.

Hoće li radnici ”Brodosplita” ovaj mjesec dobiti platu, ostaje za vidjeti, ali kako sada stvari stoje, njihovim nedoumicama nema kraja, niti se isti nazire, zaključuje Dalmacija danas.

Najčitanije