8 C
Kotor

Slušaj online radio

13. Tivatska regata UNA Montenegro Cup

Tivatska regata

13. Tivatska regata UNA Montenegro Cup, u organizaciji JK Delfin i tivatske kompanije UNA Montenegro, na programu je od 19.-21. aprila 2019. Navigacijskoj regati krstaša koja se jedri u nedjelju 21.04. prethodiće dvodnevna regata za klase Optimist i Laser u petak 19. i subotu 20.04.

Regata je takmičarskog i turističkog karaktera za sve tipove jedrilica. Više od 30 jedrilica i 150 jedriličara domaćih, ali i gostiju sa svih strana svijeta, jedri navigacijsku regatu živopisnim Tivatskim i Kotorskim zalivom. Start je ispred Ponte Seljanovo, zatim oko ostrva Gospe od Milosti i Sveti Marko kroz prolaz Ralo te kroz tjesnac Verige, jedrilice oplove Peraška ostrva i vraćaju se u cilj na Pontu Seljanovo. Dva dana su rezervisana za regatu sportskih klasa Optimista i Lasera.

Pod sloganom “Budi Optimist!” organizatoti su objedinili sve izazove jedrenja najljepšom navigacijskom rutom u Boki i ideju da snažimo mlade da se bave sportom i dijele vrijednosti jedrenja ‐ povezivanje sporta i prirode, život na moru i kulturno nasleđe – te su pokrenuli i donatorsku akciju za kupovinu jedrilice tipa Optimist, namjenjenoj obuci jedrenja za najmlađe u JK Delfin.

Ceremoniju proglašenja pobjednika u svim klasama, zakazanu na mulu ispred Delfina 21.aprila u 18 sati, pratiće nastup kotorske dječje klape “Kotorski Grdelini,” klape iznenađenja, kao i Acustic Duo Small Talk. Biće postavljena i izložba fotografija pristiglih na foto konkurs, a najbolje fotografije po odluci žirija Foto, kino i video kluba Mladost Gornja i Donja Lastva, najbolje će biti nagrađene. U svetivatsku feštu uključio se i Kreativni centar Tivat, koji će prigodno oslikati vrata hangara za jedrilice.

Prostorije kluba već su otvorene za prijave učesnika navigacijske regate krstaša. Kotizacija iznosi 10 eura po članu posade za prijave dospjele do subote 20.aprila u 20 sati. Neposredno pred regatu, 21. aprila, moguće se prijaviti do 10 sati, kada kotizacija iznosi 15 eura.

Tivatska regata je tivatska i zato što je kao svoju prvu ljetnju feštu prigrlio cijeli grad. Od Opštine Tivat i Turističke organizacije, preko velikih kompanija koje razvijaju nautički turizam – Porto Montenegro i Luštica bay, do čitavog niza malih i srednjih biznisa, prepoznali su potencijal ovog sportsko-turističkog događaja da, oslonjen na tradiciju, punim jedrima nastavi da razvija sport za mlade i vrhunski sport zajedno sa jedrenjem kao načinom života i turističkom ponudom. Sekcija krstaša JK Delfin nastavlja da njeguje timsko jedrenje i dugu i trofejnu tradiciju Delfina, koji za dvije godine obilježava svoj 70 rođendan.

“Delfin je Osnovna pomorska škola u Tivtu, kao što je Lahor u Kotoru, ili Jugole Grakalić u Herceg Novom,” poručuju iz Delfina, pozivajući na svoju najveću godišnju feštu na moru i obali, 13. Tivatsku regatu UNA Montenegro Cup, na koju su dobrodošle sve generacije.

Za sponzore i donatore osmišljen je čitav niz atraktivnih paketa, od logoa na brendiranoj opremi koju učesnici dobijaju uz kotizaciju, do učešća u videu sa ovogodišnje regate, koji će ovaj događaj predstaviti široj sportskoj i turističkoj publici, s ambicijom da Tivatska regata postane oficijelna uvertira u novu turističku i nautičku sezonu u Boki. I ove godine će za zainteresovane biti obezbijeđeno snimanje sa mora.

Info punktovi Tivatske regate UNA Montenegro Cup naći će se na više lokacija u gradu u okviru podrške koju pružaju ugostitelji, a nudiće više informacija o akciji “Budi Optimist!” i priliku za sve da se i na simboličan način uključe u nabavku jedrilice klase Optimist, u kojima svakog ljeta oko 50 djece savlada osnove ovog zdravog sporta, koji je ekološki, turistički atraktivan, a nekima među njima biće i buduće zanimanje.

Najčitanije