14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

148 pomoraca sa kruzera Costa Atlantica pozitivno na koronavirus

Costa Atlantica

Lokalni dužnosnici u Nagasakiju su izjavili da se povećao broj slučajeva COVID-19 na kruzeru Costa Atlantica na 148 zaraženih, što je skoro jedan od svaka 4 člana posade.

Atlantica je trenutačno usidrena u brodogradilištu Mitsubishi Shipbuilding Co., gdje je od kraja siječnja podvrgnuta popravcima. Dok je u brodogradilištu, na brodu nema putnika.

Izbijanje koronavirusa na brodu izazvalo je zabrinutost lokalnih dužnosnika da bi slučajevi koronavirusa članova posade mogli opteretiti zdravstvene resurse u regiji. Na kopnu Nagasaki ima samo nekoliko infekcija, ali broj slučajeva koronavirusa u Japanu raste i potreba za liječenjem u gradu uskoro bi mogla porasti. Nagasaki je apelirao na nacionalnu vladu za dodatnim sredstvima u slučaju da posadi bude potrebna veća pomoć. Do sada su samo dva člana posade Costa Atlantica hospitalizirana.

Neki od članova posade koji su testirali negativno na virus bit će vraćeni u domovinu početkom ovog tjedna, izjavili su iz Costa Cruisesa, počevši s državljanima Filipina i Indonezije. Plan za vraćanje pomoraca uključuje najam aviona za nekoliko letova.

Početak izbijanja koronavirusa na Atlantici nije jasan. Mitsubishi je isprva rekao istražiteljima da je posada trebala ostati na brodu nakon 14. ožujka, ali od tada su priznali da je nekim pojedincima bilo dopušteno da napuste brod nakon zdravstvenog pregleda.

U Nagasakiju su također bila usidrena još dva kruzera – Costa Serena i Costa Neoromantica. Kruzeri su krenuli na putovanje prema Filipinima u nedjelju.

Najčitanije