16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mediterranean Diet Day

Il futuro

Ukoliko se bavite kulinarstvom, objavljujete svoje recepte na nekom od sajtova, imate svoj Food blog imate priliku učestvovati na takmičenju Food Bloggera manifestaciji – Mediterranean Diet Day u organizaciji ReCOMed (Mreža mediteranskih gradova maslinovog ulja).

Svi zainteresovani food blogeri, ali i ostali koji vole da kuvaju i žele svoje zadovoljstvo podijeliti sa drugima, mogu poslati svoje recepte na www.recomed.eu/recomed-launches-food-blogger-contest-menu-mediterranean-diet-day/ – na ovom portalu možete dobiti bliže informacije i propozicije, kao i prijavne formulare.

Konkurs za najbolji recept za Mediterranean Diet Day otvoren je do 27. oktobra. Najbolji će biti pozvani, na dodjelu nagrada i završnu manifestaciju u Imperi – Italija, od 13 – 18. novembra 2014.

Podrška za obnovu maslinjakaPENTAX Image

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2014. godinu i budžetskom linijom Podrška primarnoj proizvodnji u maslinarstvu, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za savremenu berbu plodova masline. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Pravo na korišćenje podrške pod uslovima utvrđenim Javnim pozivom imaju poljoprivredna gazdinstva upisana u Registar primarnih proizvođača hrane biljnog porijekla u Fitosanitarnoj upravi. Prihvatljive investicije su kupovina sadnog materijala za zasnivanje novih maslinjaka i električnih tresača za savremenu berbu plodova maslina. Podrška se daje i za revitalizaciju maslinjaka. Kako navode u Ministarstvu minimalna površina zasada je 0,3 ha a maksimalana 5ha. Minimalna gustina sadnje je 300 sadnica po ha. dok je maksimalan iznos podrške 1.500 €/ha. Minimum stabala maslina za revitalizaciju je 30, a iznos po stablu do 5€.

Obrazac i potrebna dokumenta dostaviti lično na arhivu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ili preporučenom poštom na adresu:

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvojaRimski trg 46, 81000 Podgorica sa naznakom: „Prijava na  Javni poziv 2014 – Podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za savremenu berbu plodova masline “.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 1. decembar 2014. godine.

Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona: 020/482-292 i 020/206-710

Najčitanije