3 C
Kotor

Slušaj online radio

Milanović: Pad letjelice ozbiljan incident, ali nije usmjeren protiv RH

Ministar Banožić obišao mjesto pada letjelice – foto Hina

Nevjerovatan događaj noćas u Zagrebu. Oko 23 sata na Jarunu kod Studentskog doma “Stjepan Radić” pala je letjelica. Nastao je velik krater, pronađeni su i padobrani. Nevjerojatna je sreća da nema ozlijeđenih. U tijeku je policijski očevid.

● Policija je za sada potvrdila dvije informacije: da se radi o letjelici, a druga informacija je da su u neposrednoj blizini letjelice pronađena i dva padobrana na stablima.

● Ovo nije prijetnja Hrvatskoj, nema razloga za strah” poručio je ministar obrane Mario Banožić građanima Republike Hrvatske s izvanredne konferencije za novinare.

●  Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je da se radi o ozbiljnom incidentu ali da letjelica nije bila usmjerena protiv Hrvatske.

  • ● Neslužbeno se doznaje da je na jednom od dijelova letjelice pronađena i petokraka, no ta infromacija nije potvrđena.● Policija je vlasnicima vozila koja su se našla unutar policijske trake poručila da se jave najbližem policijskom službeniku koji radi na osiguranju.

    ● Na svu sreću, niko noćas nije stradao, nastala je tek materijalna šteta na vozilima koja su se nalazila u neposrednoj blizini nesreće.

    ● Policija apelira na građane da na društvenim mrežama ne dijele snimke i fotografije s mjesta nesreće jer je očevid i dalje u toku.

    ● Još uvijek se vrše izvidi. Jutros je na mjestu nesreće bio i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Kazao je i kako se čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem jutros te da će pustiti da državne institucije odrade svoj posao kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo.

  • Premijer Andrej Plenković detaljno je u petak na početku drugog dana samita EU-a izvijestio čelnike država članica o padu bespilotne letjelice noćas u Zagrebu.Premijer je detaljno izvijestio Europsko vijeće o incidentu i svi lideri su s tim upoznati, rekao je glasnogovornik vlade Marko Milić.
  • Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je u petak da je pad bespilotne vojne letjelice u Zagrebu ozbiljan incident, rekavši da je nad letjelicom iz Ukrajine najvjerojatnije izgubljena kontrola, nisu je detektirale susjedne države, no nije bila usmjerena protiv Hrvatske.

Najčitanije