21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Američki razarač USS Gravely u Baru

uss-gravely
uss-gravely

Brod Mornarice Sjedinjenih Američkih Država USS Gravely (DDG 107), razarač sa navođenim projektilima, stigao je juče u posjetu luci Bar, u sklopu američko-crnogorske bilateralne saradnje u oblasti bezbjednosti.

Tokom posjete Crnoj Gori, komandantkinja broda Alisa Embrouz (Alysa L. Ambrose) i članovi posade susrešće se sa kolegama iz Mornarice Crne Gore, kao i sa lokalnim zvaničnicima i građanima Bara. Komandantkinja Embrouz će se sastati sa gradonačelnikom Bara Zoranom Srzentićem i komandantom crnogorske Mornarice, kapetanom bojnog broda Darkom Vukovićem.

Kako je saopšteno iz Ambasade SAD, ova posjeta luci Bar je u funkciji nastavka napora američke Šeste flote na izgradnji interoperabilnosti SAD i Crne Gore kao dijela Globalnog pomorskog partnerstva u unaprjeđenju pomorske bezbjednosti i sigurnosti.

Brod je dobio ime po viceadmiralu Mornarice SAD Semjuelu Greveliju Džunioru (Samuel L. Gravely) i 57. je razarač u svojoj klasi. USS Gravely je usidren u Norfolku, Virdžinija.

Dom više od 300 oficira i mornara, brod nudi mnoge usluge i sadržaje poput malog grada, uključujući hranu za posadu, bankarske usluge, automate za novac, perionicu rublja, poštanske usluge, frizerski salon, dva fitnes centra, biblioteku i šoping prostor, pri tom raspolažući s više od 10.000 rezervnih dijelova.

Najčitanije