16 C
Kotor

Slušaj online radio

Ronioci sv. Roka posjetili kapelicu na dnu mora

Kapelica na dnu mora
Kapelica na dnu mora

Ronioci ronilačkog kluba sveti Roko iz Bibinja već tradicionalno za blagdan sv. Nikole pohode kapelicu posvećenu sv. Nikoli koju su postavili prije nekoliko godina u podmorje otočića Karantun. I ove godine se ekipa RK sveti Roko uputila na lokaciju u neposrednoj blizini Ždrelca i mosta koji spaja Ugljan sa Pašmanom, kako bi obilježila blagdan ovog zaštitnika pomoraca i ribara.

Kao pravi morski ljudi, prigrlili su ga i ronioci koji su i ovaj puta u spomen na sve poginule pomorce, ribare i ronioce položili vijenac uz oltar kapelice te “zapalili svijeću”, odnosno u ovom slučaju podvodnu lampu u čahuri granate na kojoj je izrezbaren lik sv. Nikole. Svatko za sebe se tom prilikom pomolio i prekrižio za duše stradalih, kao i za sreću u budućim odlascima na more i pod more.

– Iskustvo je bilo izuzetno. Svečano i mistično u isto vrijeme, uz igru svjetlosnih zraka lampe koje su prodirale kroz prozore kapelice. Nakon laganog ronjenja oko kapelice uz polja gorgonija na površinu smo se svi vratili zadovoljni i nasmijani, kazao je predsjednik kluba Đani Iglić, uručivši pritom sv. Nikoli i pozdrav – „Do slijedećeg zarona”.

www.zadarskilist.hr

Najčitanije