16 C
Kotor

Slušaj online radio

Ambasada Crne Gore u Mađarskoj učestvovala na humanitarnom diplomatskom Bazaru

BudimpeštaAmbasada Crne Gore u Mađarskoj je uzela učešće na Petom humanitarnom diplomatskom Bazaru. Cilj ovog događaja, koji je okupio više hiljada posjetilaca, je da se prikupe novčana sredstva za lokalne humanitarne organizacije koje rade na zaštiti korisnika službi za mentalno zdravlje, pomoć slijepima i djeci sa posebnim potrebama. Na ovogodišnjem Bazaru učestvovalo je oko 50 diplomatskih misija akreditovanih u Mađarskoj.

Prema ocjenama organizatora, a tako i posjetilaca, štand ambasade Crne Gore je bio jedan od najposjećenijih, gdje su gosti imali prilike da degustiraju tradicionalne crnogorske proizvode (vino, rakiju, sir, pršutu, priganice, voće sa crnogorskog primorja).

Posebnu pažnju prosutnih privukla je nagradna igra za koju je Ambasada, zahvaljujući Turističkoj organizaciji Tivat i upravama hotela ‚‚Palma‚‚ i ‚‚Pine‚‚ dodijelila dva dobitna putovanja za Crnu Goru. Napominjemo da je za nagradnu igru vladalo veliko interesovanje brojnih posjetilaca, a promocija Crne Gore i Tivta je dobila daleko najznačajniji prostor od strane prisutnih medija i službenih prezentatora događaja.

bazar madjarsjka1

Tokom cjelodnevnog programa, vladala je dobra atmosfera, upotpunjena mirisima tradicionalnih jela iz raznih kuhinja svijeta i bogatim kulturnim i muzičkim programima.

Najčitanije