26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Đukanović – Koncesioni akt za Luku Kotor na javnoj raspravi …

Luka Kotor
Luka Kotor

Na premijerskom satu, održanom danas, Milo Đukanović odgovarajući na pitanja poslanika i predsjednika Liberalne partije, Andrije Popovića o produženju koncesije Luci Kotor, kazao je da je predlog koncesionog akta u pripremi a javna rasprava o tome očekuje se u januaru i februaru sledeće godine. Nakon javne rasprave finalni prijedlog biće upućen Vladi, kazao je Đukanović.

„Bitno je napomenuti da je donesenim zaključkom Vlade od 14. maja 2015. obezbijeđen kontinuitet poslovanja Luke i nakon 31.decembra 2015.godine, sve dok se ne završi procedura dodjele koncesije“- kazao je premijer Đukanović.

Panorama Kotora sanimljena sa Vrmca
Photo: Boka News

Obilaznica oko Kotora

Kad je riječ o obilaznici oko Kotora, on je istakao da je projektna dokumentacija za obje faze završena krajem 2011. Urađen je revidovan projekat I faze, a za finansiranje je bila zainteresovana Evropska banka za obnovu i razvoj. Međutim, ovaj projekat, na žalost, nije realizovan zbog nemogućnosti dobijanja saglasnosti Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture, kao i saglasnosti UNESCO-a, kazao je Đukanović.

Najčitanije