21.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Superyacht Rendezvous Montenegro 2016“ početkom jula u Porto Montenegru

Sa proslogodisnjeg Superyacht Rendeyvousa u Boki Kotorskoj
Sa proslogodisnjeg Superyacht Rendeyvousa u Boki Kotorskoj

Prijavljivanje zainteresovanih za učešće na drugom izdanju prestižne jahting-manifestacije „Superaycht Rendezvous“ koju priređuje čuvena međunarodna medijska grupacija sprcijalizovana za nautiku i jahtoing „Boat International Media“, počelo je ovih dana.

Sama manifestacija nazvana „Superyacht Rendezvous Montenegro 2016“, održaće se od 7.do 9.jula u marini Porto Montenegro u Tivtu. Lani je na premijernom izdanju ove manifestacije u Crnoj Gori, učestvovalo je osam brodova dugih između 39 i 50 metara, ukupne vrijednosti preko 200 miliona eura i 100-tinjak superbogatih gostiju na njima. Do sada je „Boat International“ ovu veliku feštu za one „koji nešto znače“ u svjetskoj superjaht- industriji, priređivao duže od 20 godina u Monaku, a prošle godine se ona iz mondenske kneževine na Azurnoj obali, preselila u Crnu Goru.

„Superaycht Rendezvous“ predstavlja priliku vlansicima jahti i njihovim gostima da iskuse izvanredno lijepu prirodu jeidnog fjorda na Mediteranu – Boke Kotorske. Program manifestacije, uključujući i svečani koktel, zajedničku plovidbu, svečani ručak za međusobno biznis-povezivanje i posjete jahtama-učesnicama, nudi dovoljno vremena i prilika da se učesnici upoznaju i istovremeno odmore i opuste u jednom od najljepših predjela Evrope. Poznata kao „Biser Mediterana“, Crna Gora ima izvanredno lijepe pejsaže, od fantastičnih vodopada i nveličanstvenih planina, do malih skrovitih plaža i uvala.“- navode organizatori „Superyacht Rendezvous Montenegro 2016“.

Osim upoznavanja vlasnika i prilike da međusobno pregledaju svoje „ploveće palate“, učesnici ove manifestacije moći će da iz prve ruke iskuse i neke od najinteresantnijih djelova turističko-kulturne ponude Crne Gore – od kanjoninga i izleta u najljepše djelove naše države, preko obilaska kulturno-istorijskih spomenika na primorju, do upoznavanja sa bogatom gastronomskom i enološkom ponudom ovog kraja.

„Crna Gora perfektno odgovara životnom stilu super-elite jer se ta destinacija proteklih godina izdvojila kao vodeća luksuzna lokacija i magnet za superjahte u regionu.“- saopštili su iz „Boat Internationala“ dodajući da Crna Gora nudi niz fiskalnih i drugih povoljnosti za brzi razvoj superjaht-industrije.

Izvor:S. L.

Najčitanije